Salariul de 1,8 milioane de euro, catalogat drept o „insultă“ de preşedintele FIFA: cât va câştiga, anual, Giani Infantino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giani Infantino
Giani Infantino

FIFA e o organizaţie non-profit, cu milioane de euro în conturi, care ajunsese să fie manipulată cu metode demne de crimă organizată sub conducerea lui Blatter şi găştii sale.

Fostul preşedinte şi oamenii săi de încredere au băgat mâna adânc în „borcanul cu miere“ până când o anchetă a procurorilor a avut efecte devastatoare: destituiri, suspendări, arestări, condamnări. 

Iar pentru a se asigura ca, pe viitor, cei mai mulţi bani veniţi din fotbal vor rămâne în sport, în loc să ajungă în buzunarele şefilor FIFA, s-a trecut la măsuri dure.

S-a format o comisie specială care a efectuat, în primul rând, un audit intern. Apoi, aceeaşi comisie a început să întocmească o nouă grilă pentru salarii şi compensaţii pentru şefii FIFA. Obiectivul? Micşorarea drastică a sumelor încasate de la preşedinte în jos.

Schimbarea n-a fost însă bine primită. Blatter a luat, în vremurile sale de glorie, 2,7 milioane de euro pe an numai din salariu. În anii în care era Cupa Mondială, fostul şef FIFA primea şi bonusuri de aproape 9 milioane de euro! Prin comparaţie, prima ofertă făcută lui Giani Infantino, succesorul lui Blatter, a fost de 1,8 milioane de euro salariu anual, fără niciun bonus.

„O insultă“, a tunat Infantino, iar Domenico Scala, omul care făcuse această propunere a demisionat, în semn de protest. În locul său, Tomaz Vesel, un auditor din Slovenia, a preluat şefia comisiei de salarii şi compensaţii, iar grila gândită de acesta l-a mulţumit pe Infantino.

Elveţianul de origine italiană, în vârsta de 46 de ani, va avea un salariu de 1,36 milioane de euro în 2016, fără niciun bonus. Din 2017 însă, va încasa şi prime de obiectiv. Pe lângă salariul anual, Infantino va beneficia şi de un pachet care include:

*maşină

*locuinţă de serviciu

*cheltuieli în valoare de 1.800 de euro pe lună

„Mă bucur că această chestiune s-a rezolvat şi că am semnat un contract de angajare“, a spus şeful FIFA printr-un comunicat. 

Tăiere şi pentru secretarul general

Nu doar Giani Infantino a fost nevoit să acceptă mai puţini bani, ci şi secretarul general FIFA, Fatma Samoura. Predecesorul acestuia, Jerome Valcke, lua aproximativ 1,8 milioane de euro pe an. Samoura va primi, anual, cu 600.000 de euro mai puţin.    

17 ani şi jumătate a condus Sepp Blatter FIFA, el fiind nevoit să demisioneze din funcţie la 26 februarie 2016.     Cuantumul salariilor şi compensaţiilor e acum unul adecvat, având în vedere provocările cu care se confruntă un preşedinte FIFA şi un secretar general. Tomaz Vesel auditor FIFA  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite