Sandra Izbaşa, primele declaraţii după ce a intrat în clubul marilor campioni români cărora le lipseşte un titlu major în carieră: cine mai e în această situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 23 de ani, bucureşteanca a anunţat că se retrage din lumea sportului de performanţă. Cariera ei s-a încheiat cu un paradox: a luat două medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012, însă niciodată nu s-a clasat pe locul 1 la un Campionat Mondial. Ultima ei încercare de a atinge această performanţă s-a încheiat cu un nou eşec.

România s-a întors cu o singură medalie de la Mondialele de gimnastică, cea de bronz pe care a cucerit-o Larisa Iordache la sol. În aceeaşi finală, Sandra Izbaşa s-a clasat abia pe locul 7. A fost ultimul concurs pentru sportiva de 23 de ani, care înaintea plecării spre Belgia anunţase că se va retrage după competiţia de la Anvers.

La revenirea în ţară, Izbaşa a explicat de ce n-a reuşit să câştige aurul mondial, singurul titul major care lipseşte din CV-ul ei.

Ce a spus?

„Nu aveam mai multe aşteptări, la fel cum am zis când am plecat, voiam să fac un concurs de retragere, să mă bucur de el şi m-am bucurat. Eu m-am dus să mă bucur de concurs, indiferent de rezultat. N-am pus niciun fel de presiune pe mine, asta a fost, concursul e concurs şi viaţa merge mai departe. Eu mă gândesc şi la o retragere în ţară, dar nu prea are cine să o organizeze. Dacă federaţia o organizează, probabil că nu aş fi singura care şi-ar dori să se retragă şi să să aibă alături oamenii ne-au apreciat“, a declarat Izbaşa la Digi Sport.

Va concura la JO 2016?

Ea a oferit un răspuns enigmatic, atunci când a fost întrebată dacă retragerea ei e definitivă, lăsând o portiţă deschisă pentru un eventual come-back în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. „Acum vine o pauză binemeritată. Pauză... depinde ce se înţelege prin pauza. Pauză“, a spus dubla campioană olimpică.

Ce vrea să facă?

Izbaşa a detaliat şi care sunt planurile sale după această retragere / pauză. „După retragere nu mă voi face antrenoare de gimnastică. Consider că pot să fac şi alte lucruri în afara sălii de gimnastică. Nu am de ce să regret că se termină viaţa sportivă, m-am bucurat de fiecare clipă petrecută în acest sport şi o dată şi o dată tot trebuia să vină acest moment. Fizic mă simt bine, dar am nevoie de o pauză mai lungă“, a încheiat bucureşteanca de 23 de ani.

Sportivi români fără un titlu major

Nume Sport Ce titlu îi lipseşte

Sandra Izbaşa gimnastică fără aur la CM

Cătălina Ponor gimnastică fără aur la CM

Andreea Răducan gimnastică fără aur la CE

Marian Drăgulescu gimnastică fără aur la JO

Gina Gogean gimnastică fără aur la JO

Alina Dumitru judo fără aur la CM

Gabriela Szabo atletism fără aur la CE aer liber

Leonard Doroftei box fără aur la JO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite