UPDATE Sandra Izbaşa i-a înmânat lui Traian Băsescu flacăra olimpică a tineretului. Duminică, torţa va ajunge la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este pentru prima dată când flacăra olimpică are ca destinaţie finală România   FOTO Arhivă
Este pentru prima dată când flacăra olimpică are ca destinaţie finală România   FOTO Arhivă

Flacăra olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), organizat în premieră în România anul acesta, s-a întors la Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR), unde va sta până duminică. Aceasta urmează să fie transportată la Braşov unde se va desfăşura FOTE.  Este pentru prima dată când flacăra olimpică a fost aprinsă în Grecia special pentru a fi adusă în România.

UPDATE 15.48: Flacăra olimpică a Festivalului Olimpic al Tineretului European  a ajuns la Comitetul Olimpic Sportiv Român, de unde va pleca duminică spre Braşov, locul de desfăşurare a FOTE.

După ce a a trecut pe la Guvern şi Palatul Cotroceni, ştafeta a revenit la sediul COSR, purtată de componentul lotului olimpic de scrimă, Florin Zalomir.

La finalul ceremoniei, toţi participanţii la ştafeta torţei au primit o replică a acesteia.


Flacăra olimpică FOTE 2013 a plecat sâmbătă dimineaţă de la sediul Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR), purtată de Ivan Patzaichin şi va străbate în total un traseu de 15 kilometri, atingând puncte importante din Bucureşti, printre care Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Primăria Capitalei şi Pasajul Basarab.

Prima oprire a fost la Palatul Victoria, urmată de Parlament şi în urmp cu puţin timp a ajuns şi la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs prin care a mulţumit tuturor celor care au reuşit să facă posibil organizarea acestui festival în România. 

”România va rămâne cu o infrastructură excepţională pentru sporturile de iarnă”

„La finalul competiţiei, România va rămâne cu o excepţională infrastructură pentru sporturile de iarnă. În timpul festivalului va fi la dispoziţia participanţilor, iar mai apoi va fi la dispoziţia turiştilor care se vor bucura de infrastructura ţării”, a precizat preşedintele ţării.

Din ştafeta care va purta astăzi flacăra olimpică în Capitală fac parte aproximativ 70 de persoane, printre care şi sportivi de marcă precum Alina Dumitru, Laura Badea, Camelia Potec, Monica Roşu sau Gabriela Szabo.

Traseul torţei olimpice

Ştafeta a plecat de pe Bulevardul Kiseleff, până în Piaţa Victoriei, a trecut prin faţa Muzeului Antipa, pe la Palatul Victoria, după care a străbatut toată Calea Victoriei. La capătul acesteia, ştafeta a traversat podul de pe râul Dâmboviţa şi a a continuat traseul pe Bulevardul Naţiunilor Unite până la intersecţia cu Bulevardul B.P. Hasdeu. La răscruce, Flacăra Olimpica a fost purtată pe Bulevardul Haşdeu până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, după care, pe aceasta arteră, a pornit către cartierul Grozăveşti.

Torţa a părăsit Splaiul la intersecţia cu Bulevardul Gheorghe Marinescu unde s-a îndreptat către intrarea principală a Palatului Cotroceni, unde i-a fost înmânată preşedintelui. Purtătorii Flăcării Olimpice vor alerga, prin faţa Muzeului Naţional Cotroceni, pe Şoselele Cotroceni şi Grozăveşti, după care vor urca pe Pasajul Basarab.

După periplul de aproximativ patru ore prin Bucureşti, torţa olimpică va reveni în faţa sediului COSR, iar duminică, la ora 9.00, va pleca spre Braşov.

Tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani vor concura în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, la opt competiţii de sporturi de iarnă, respectiv schi alpin, biatlon, schi fond, patinaj artistic, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, snowboard şi sărituri cu schiurile, concursurile urmând să fie organizate la Braşov, Râşnov, Predeal, Fundata şi Poiana Braşov.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se va desfăşura în perioada 17-22 februarie.

Aproximativ 1.450 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), urmând să fie cazaţi la Poiana Braşov, în „satul olimpic” special amenajat, din care fac parte cinci hoteluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite