Scandal la Ajax. Fotbalist din generaţia care a dus echipa în semifinalele LC, şomer după ce abia s-a trezit din comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdelhak Nouri, în acţiune, înaintea teribilului accident din iunie 2017. Foto: Facebook @nouriofficial
Abdelhak Nouri, în acţiune, înaintea teribilului accident din iunie 2017. Foto: Facebook @nouriofficial

Marocanul Abdelhak Nouri, considerat printre cei mai talentaţi jucători ai academiei lui Ajax Amsterdam, parte din aceeaşi generaţie senzaţională de puşti care au calificat echipa „Lăncierilor“ în semifinalele Ligii Campionilor de anul trecut, s-a trezit din comă la doi ani şi nouă luni după ce s-a prăbuşit pe teren la un meci amical dintre Ajax şi Werder Bremen.

În vârstă de doar 22 de ani, Abdelhak Nouri a suferit un atac de cord în minutul 72 al partidei disputate pe data de 8 iulie 2017. Pentru că a suferit leziuni cerebrale serioase, tânărului fotbalist i-a fost indusă coma.

La finalul săptămânii trecute, presa din Olanda a publicat informaţia potrivit căreia Nouri s-a trezit din comă şi a părăsit spitalul. Fratele acestuia a declarat că Abdelhak este conştient, mănâncă şi pentru perioade scurte de timp reuşeşte să şi comunice, dar nu se poate ridica din pat, leziunile creierului fiind permanente.

Din păcate, familia sa a primit şi o lovitură: contractul semnat de Nouri înainte de accident expiră la 1 iulie 2020, iar Ajax Amsterdam nu este dispusă în acest moment să prelungească acordul pentru a-l ajuta pe sportiv.

Familia lui Nouri a apelat la Federaţia de Fotbal din Olanda pentru a trage la răspundere clubul şi pentru a primi despăgubiri, susţinând că Ajax ar fi ascuns problemele cardiace ale fotbalistului. Deşi clubul a admis că intervenţia medicală de pe teren asupra sportivului nu a fost adecvată şi nici suficient de rapidă, concediindu-l pe medicul Don de Winter, părţile nu au ajuns la un acord financiar de susţinere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite