Scandal după primul meci de la Euro 2020, la Bucureşti: Macedonia de Nord, reclamată la UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pandev (stânga), marcator pe Arena Naţională pentru Macedonia de Nord
Pandev (stânga), marcator pe Arena Naţională pentru Macedonia de Nord

Chiar dacă Bucureştiul s-a descurcat excelent, în prima din cele patru partide pe care le va găzdui din cadrul turneului final, problemele n-au lipsit. Apariţia lor n-a ţinut însă de organizatori.

Macedonia de Nord a fost învinsă, în prima ei apariţie la un turneu final, pierzând partida cu Austria (1-3), după o prestaţie curajoasă. Din păcate, problemele pentru naţionala lui Goran Pandev au continuat şi după încheierea partidei de duminică de pe „Arena Naţională“.

Potrivit ziarului spaniol „As“, Macedonia de Nord a fost reclamată la UEFA de către ministrul sportului din Grecia, Lefteris Avgenakis. Motivul? Oficialul grec s-a legat de faptul că pe tricourile acestei naţionale nu apare numele complet al ţării, „Macedonia de Nord“, fiind inscripţionat doar „Macedonia“.

Începând din 2018, după un conflict cu Grecia, denumirea ţării a fost schimbată în Macedonia de Nord. Chiar şi aşa, cei mai mulţi cetăţeni ai ţării se recomandă, în continuare, ca fiind din „Macedonia“, iar suporterii care au venit la Bucureşti aveau, în marea lor majoritate, steaguri pe care scria doar „Macedonia“.

Acesta e al doilea scandal legat de echipamentul de joc al unei naţionale prezente la Euro 2020. Vineri, UEFA a anunţat că Ucraina va trebui să-şi modifice tricourile, înaintea partidei cu Olanda, după cum „Adevărul“ a scris aici. Ulterior, când s-a lovit de refuzul ucrainenilor, forul european a cedat şi a renunţat la această decizie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite