Scandal uriaş după FCSB - CFR 1-1: Mihai Stoica l-a făcut praf pe Ion Crăciunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoica
Mihai Stoica

Aşa cum era de aşteptat, derby-ul care a încheiat turul play-off-ului a oferit prea puţin fotbal pe teren şi a dat naştere la acuze grele şi la declaraţii virulente, după fluierul de final.

Fotbalul românesc şi-a arătat încă o dată limitele, cu ocazia meciului FCSB - CFR Cluj de la Giurgiu. Din toate punctele de vedere!

Pe lângă faptul că a fost o partidă insipidă, aşa cum s-a tot întâmplat în ultima perioadă la meciurile mari ale Ligii I, şi rezultatul a fost viciat de o greşeală de arbitraj. Iar asta pentru că am rămas în urma lumii fotbalului, nu doar din punct de vedere sportiv, ci şi tehnic! Fără arbitraj video şi fără perspective de a avea aşa ceva prea curând, după cum „Adevărul“ a scris aici, arbitrii din Liga I devin „carne de tun“ după meciuri.

După FCSB - CFR Cluj însă, nu doar centralul Radu Petrescu a fost arătat cu degetul pentru că le-a refuzat ardelenilor un penalty clar, după cum „Adevărul“ a scris aici. În vizorul FCSB-iştilor a fost luat fostul arbitru internaţional, Ion Crăciunescu. Actualmente analist la Digi Sport, Crăciunescu a disecat faza penalty-ului primit de FCSB, în prima repriză. Şi a concluzionat că Radu Petrescu a procedat corect din toate punctele de vedere, inclusiv atunci când i-a dat doar „galben“ fundaşului CFR-ului, Andrei Burcă.

Auzind ce a spus Crăciunescu despre această fază - Ulterior, a confirmat că CFR trebuia să primească un penalty, în minutul 80 - managerul FCSB, Mihai Stoica, a avut o postare acidă pe Facebook, în care l-a făcut praf pe Crăciunescu, fără să-i pomenească numele.

Craciunescu

Ce a spus Crăciunescu despre cele mai controversate faze din FCSB - CFR Cluj?

*Despre penalty-ul primit de FCSB - A judecat foarte bine arbitrul, penalty şi neacordarea cartonaşului roşu. Dacă are intenţia să joace mingea (n.r. - fundaşul), nu se mai dă şi eliminare, chiar dacă e ocazie clară de gol. A mai avut oscilaţii la faulturi, dar decizia majoră a fost corectă.

*Despre penalty-ul refuzat CFR-ului - Şut îi dă în picior lui Deac, vrea să dea în minge, dar nu se informează. Vrea să degajeze, dar întinde piciorul înaintea lui şi îl loveşte. E penalty pentru CFR.

Ce a scris Mihai Stoica pe Facebook?

*Părerile specialiştilor sunt nişte minciuni sfruntate. Poate din dorinţa de a absolvi arbitrul, poate din alte interese sau poate fără interes. Doar antipatie. Burcă n-are NICIO intenţie să joace mingea, îl faultează cinic pe Tănase şi Petrescu era OBLIGAT să-l elimine. Nu galben, ci ROŞU. Aşa zice regulamentul. Ăla updatat, pe care cred unii că eu nu-l cunosc.

De când sunt eu în fotbal n-am criticat niciodată arbitrajul şi nici nu o să o fac, vă las pe voi. Clar, m-a lovit peste picior (n.r. - Şut, la faza penalty-ului refuzat CFR-ului), am vrut să joc mingea, dar vă las pe voi să apreciaţi. Ciprian Deac mijlocaş CFR Cluj   În fiecare moment pe jos, pe jos, jucători accidentaţi, fragmentări, repuneri grele, întârziate. Nu ştiu dacă s-au jucat efectiv 25 de minute în prima repriză şi, probabil, la fel şi în repriza a doua. Până la urmă, Dumnezeu ne-a răsplătit. Cred că şi noi am avut momentele noastre şi nu meritam să pierdem. Toate lucrurile astea s-au întors împotriva adversarului nostru. Eu respect brigada de arbitri, a fost o brigadă foarte bună.  Edward Iordănescu antrenor CFR Cluj  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite