Scandalul dopajului în handbalul feminin continuă: noi informaţii despre acuzele împotriva echipei Corona Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Corona Braşov a avut probleme cu acuzaţii de dopaj în rândul handbalistelor sale, au apărut informaţii potrivit cărora un alt club, Gloria Bistriţa, ar sta în spatele acestui subiect.

Mai exact, bistriţenii sunt bănuiţi că ar fi făcut un denunţ la WDA, după ce Corona Braşov i-a eliminat din Cupa EHF, notează „Gazeta Sporturilor”. 

ZIlele trecute, trei jucătoare erau suspectate de dopaj: Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) şi Daciana Hosu (21). Între timp, acestea au fost deja notificate oficial, că ar fi făcut uz de terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA. 

Şi, cum România debutează pe 30 noiembrie la Campionatul Mondial din Japonia, context în care a renunţat la toate jucătoarele selecţionate de la Corona Braşov, au apărut speculaţii despre cine şi-ar fi putut dori ca echipa din Braşov să aibă probleme. Sursa citată notează că Gloria Bistriţa a depus, joi, un memoriu la Federaţia Română de Handbal, prilej prin care solicita analizarea urgentă a situaţiei jucătoarelor clubuluui din Braşov, existând speculaţii că oficialii bistriţeni speră să ia locul Coronei, în grupele Cupei EHF. 

Reamintim că Gloria Bistriţa şi Corona Braşov s-au duelat, în cel de-al treilea tur al Cupei EHF. După ce Braşovul a câştigat la Bistriţa, scor 27-25, Gloria a învins sub Tâmpa, rezultat final 24-22. După această „dublă”, Corona a mers mai departe, dat fiind faptul că a înscris mai multe goluri în deplasare.

Conform aceleiaşi surse, Horaţiu Paşca, tehnicianul Gloriei şi fost secund al naţionalei României, a comentat ipoteza potrivit căreia echipa sa ar sta în spatele denunţului adversarelor de la Braşov: „Vă întreb eu. Şi dacă ar fi, care e ideea? Ar trebui, cine e în spatele acestei poveşti, să-i facă cineva statuie că nu a riscat echipa naţională şi că n-am ajuns o ţară de lumea a treia a handbalului? Braşovul, un club de infatuaţi şi aroganţi, şi-a bătut joc de competiţie şi de sportivi. Trăim în ţara, dau un exemplu, în care tu prinzi hoţul, hoţul îşi cere scuze şi pe tine te arată lumea cu degetul”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite