Scene violente după finala EURO 202o. Englezii, acuzaţi că i-au atacat pe fanii Italiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: captura
Foto: captura

Suporterii Angliei sunt acuzaţi de acte de violenţă asupra fanilor Italiei, după finala EURO 2020. Un videoclip în care se vede cum suporterii îmbrăcaţi cu tricouri albastre, par a fi atacaţi cu de către englezi, a devenit viral pe reţelele de socializare.

Politicianul Alex Bazzaro, deputat al partidului populist Lega per Salvini Premier şi consilier al oraşului Veneţia, a publicat pe contul personal de Facebook un videoclip în care se observă scene de violenţă după finala Euro, şi îi acuză pe englezi că i-au atacat pe fanii Italiei.

În videoclip se vede cum un grup de fani englezi pare că fugăresc alţi spectatori - o bună parte dintre ei îmbrăcaţi cu tricoul Italiei - în interiorul stadionului, în acelaşi timp lovindu-i cu bestialitate. Italia - Anglia.

VIDEO

De altfel, a fost haos şi înainte de finala Euro 2020. Sute de fani englezi fără bilet au încercat să pătrundă pe Wembley cu doar două ore înainte de finala Euro 2020, Italia - Anglia.

Un grup de indivizi a încercat să rupă cordoanele de securitate pentru a intra în stadion. În replică, au fost ridicate alte bariere metalice. După mai multe lupte - unele, de-a dreptul violente! - între stewarzi şi fani, ordinea a fost restabilită.

Poliţia Metropolitană a avertizat oamenii care nu au bilete la finală să se îndepărteze de căile de acces în stadion.

Totuşi un număr mic de fani fără bilete a intrat pe Stadionul Wembley pentru finala Euro 2020, a precizat poliţia britanică, după ce au au fost postate imagini cu numeroase persoane care au trecut barierele de la intrare.

Patruzeci şi nouă de persoane au fost reţinute şi 19 poliţişti au fost răniţi în incidente, potrivit unui nou raport publicat în timpul  noapţii.

Squadra azzurra a câştigat cu 3-2 împotriva Angliei, al doilea titlu european din istoria acestei naţionale, după cel din 1968.  Italia are şi două finale europene pierdute (2000, 2012), dar şi patru titluri Mondiale (1934, 1938, 1982, 2006).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite