Schimbări de regulament în fotbalul românesc. Ce aspecte trebuie respectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal FOTO Arhivă personală/Facebook
Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal FOTO Arhivă personală/Facebook

Federaţia Română de Fotbal a modificat regulamentul, în ceea ce priveşte Liga a II-a, pentru a veni în ajutorul echipei naţionale U19 a României.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat o serie de schimbări în regulamentul privind echipele din Liga a II-a. Sub conducerea lui Răzvan Burleanu, FRF a decis modificarea regulii U20, cea potrivit căreia formaţiile din eşalonul secund erau obligate să folosească doi jucători sub 20 de ani, în timpul mecurilor din campionat.

Asltfel, pentru a impulsiona selecţia tinerilor fotbalişti la naţionala U19, limita de vârstă a fost scăzută, după cum urmează:

  • Sezonul 2020/2021: un jucător născut începând cu anul 2000 şi unul născut începând cu 2002;
  • Sezonul 2021/2022: un jucător născut începând cu anul 2001 şi unul născut începând cu 2003;
  • Sezonul 2022/2023: un jucător născut începand cu anul 2002 şi unul născut începand cu 2004.

Răzvan Burleanu consideră că schimbarea va ajuta echipa naţională, în perspectiva Campionatului European U19, pe care România îl va găzdui, în anul 2021. „Obiectivul nostru nu este doar să participăm. Ne dorim să obţinem calificarea la Cupa Mondială Under 20. Dorim să conectăm cluburile de Liga a II-a la această generaţie talentată şi, în acelaşi timp, să le oferim posibilitatea de a obţine venituri din transferul tinerilor jucători”, a punctat Răzvan Burleanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite