Sclipitori la tineret, fricoşi la naţională: Declaraţie dură data de Cosmin Contra despre Ianis Hagi şi colegii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi

România U-21 urmează să joace, joi (ora 19.00, TVR1), o semifinală de Campionat European, în condiţiile în care naţionala mare se chinuieşte în preliminariile Euro 2020.

După rezultatele entuziasmante ale naţionalei de tineret, care a obţinut prima calificare la Jocurile Olimpice după 56 de ani, datorită prezenţei în semifinalele Euro 2019, mulţi au spus că elevii lui Mirel Rădoi ar trebui să fie promovaţi, in corpore, la naţionala mare.

Selecţionerul Cosmin Contra potoleşte însă entuziasmul suporterilor. „Băieţii au demonstrat că sunt pregătiţi să joace şi la echipa naţională pe care o antrenez eu. Unii dintre ei au fost deja alături de noi, la naţionala mare. E un lucru foarte bun, mă bucur că sunt soluţii şi au demonstrat că foarte mulţi dintre ei pot face pasul către echipa mare. Eu cred că trebuie să fim cu capul pe umeri. Eu îi văd pe jucători cu câtă încredere sunt la naţionala de tineret, iar când vin la echipa mare, mulţi dintre ei au teamă, presiune în anumite antrenamente sau meciuri. E diferit să joci la echipa mare. Aici, la tineret, ei se simt bine, joacă împreună de foarte mult timp, au avut rezultate foarte bune. E normal, joacă cu adversari de vârsta lor, ei nu se simt inferiori, poate doar din punct de vedere fizic cu anumiţi jucători din echipa Angliei şi a Franţei, iar această mentalitate şi încredere o să încerc să le-o aduc şi la echipa mare. Doamne ajută să ne calificăm şi la Euro 2020“, a spus Contra.

Inclusiv Mircea Lucescu a fost de acord cu selecţionerul României, insistând că nu există vreo garanţie că cine joacă bine acum la tineret va străluci şi la naţionala mare: „Să nu uităm că ei se confruntă cu jucători de aceeaşi vârstă. Dar când se vor confrunta cu jucători de 32 de ani, jucători de mare valoare internaţională, vor face cu greu faţă“.

Euro 2019, semifinale, joi

România U-21 – Germania U-21 19.00, TVR 1

Spania U-21 – Franţa U-21 22.00, TVR 1

*Finala e programată pentru duminică, la Udine, de la ora 21.45

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite