Scrimerele tricolore, în căutare de mop şi detergent prin Rio: „Totul pare un haos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satul Olimpic se prezintă într-o stare dezastruoasă înaintea Jocurilor Olimpice. „Totul era pregătit, dar, în cele trei luni în care a trecut sub controlul comitetului de organizare, s-a intrat în apartamente şi s-au furat lucruri!“, a recunoscut primarul din Rio, Eduardo Paes.

De probleme s-au lovit şi componentele lotului de scrimă al României, iar Ana-Maria Popescu a povestit totul într-o postare de pe o reţea de socializare. ”După o săptămână de acomodare şi antrenamente ne-am câştigat dreptul la o zi liberă. Yeeey! Ne trezim de dimineaţă (ne spălăm pe ochi, pe faţă), servim micul dejun, ne scoatem hainele bune şi plecăm la plimbare. Prima problemă: taxi. În afara satului olimpic, în lumea pe care noi nu am mai văzut-o de o săptămână, totul pare un haos. Găsim în cele din urmă trei maşini. Ajungem după 10 minute în faţa Complexului Metropolitano. Altă surpriză. Magazinele deschid la ora 13.00 şi ceasul este 10.30”, îşi începe scrimera Ana Maria Popescu depănarea aventurilor. Sportiva povesteşte apoi că un taximetrist vorbitor de limba engleză le-a ajutat, spunându-le că există un alt complex ”la cinci minute de mers cu maşina”.

”Între timp, aflăm de la colegi că şi în complexul respectiv sunt deschise doar câteva cafenele... Hai măcar să bem o cafea dacă am ieşit. Să credeţi voi că e uşor să ceri un espresso în Brazilia. Şi doar sunt recunoscuţi pentru cafea, nu?”, a explicat sportiva. Spadasina a mai povestit apoi că au reuşit, în sfârşit, să găsească un supermarket ”cu ajutorul Google Maps” şi aşa au ajuns la raioanele cu ”bunătăţi”. ”Şi ca să înţelegeţi ce înseamnă bunătăţi: matură, mop, detergent, umeraşe, cârlige de rufe etc. Cu sarsanalele pline, ne urcăm iar în taxi şi pornim spre satul nostru... cel olimpic. Ne întoarcem la activităţile noastre pentru o după amiază liberă: cărţi, integrame, filme. Măcar în balconul nostru ştim sigur că nu există riscul să ne ratacim. Nu ştim când vom mai prinde o zi liberă, dar ştiu sigur că la cumpărături în Rio nu vom mai ieşi!”, a concluzionat sportiva. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite