Ungurii îşi cer scuze după ce au devastat Bucureştiul: „Evenimente ruşinoase care nu exprimă adevăratele intenţii ale poporului maghiar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă UDMR Covasna a cerut printr-o scrisoare trimisă în Elveţia, la FIFA, ca naţionala de fotbal a României să fie sancţionată drastic din cauza scandărilor suporterilor pe „Arena Naţională“, la Bucureşti a ajuns o altă scrisoare.

Huliganii maghiari au lăsat o impresie jalnică în cele câteva ore petrecute la Bucureşti cu prilejul partidei România – Ungaria de vinerea trecută. În schimb, jurnaliştii din ţara vecină au fost primiţi cu căldură de Asociaţia Presei Sportive (APS) din România, care a şi organizat o partidă amicală între jurnaliştii români şi cei maghiari, care a fost câştigată de gazde cu 6-2. 

Având în vedere primirea de care au avut parte la Bucureşti şi ruşinaţi şi ei de comportamentul huliganilor care au făcut deplasarea în România pentru meci, jurnaliştii unguri au ţinut să-şi ceară scuze pentru cele întâmplate vineri. 

Astfel, preşedintele Asociaţiei Maghiare a gazetarilor sportiv (HSWA) i-a trimis o scrisoare omologului său din România, Dumitru Graur. 

Ce a scris?

„Dragă domnule Preşedinte! Dragă Dumitru!

Felicitări pentru dubla victorie obţinută vineri. Te asigur că la următorul meci echipa noastră de ziarişti va fi mai bună. Sper desigur că va exista o şansă pentru revanşă. Îţi mulţumesc pentru organizare, ospitalitate şi în mod special pentru idea generoasă. Dă-mi voie să vin cu o sugestie, valabilă mai ales la evenimentele de mare importanţă, la care ar putea să participe un număr mare de gazetari sportivi din România şi Ungaria, unde s-ar putea organiza un astfel de meci amical.

Regret scandaloasele incidente care au avut loc la Bucureşti. Noi amîndoi ştim foarte bine că aceia care sînt răspunzători pentru aceste ruşinoase evenimente nu exprimă adevăratele intenţii ale poporului ungur şi a celui român.

Este oarecum straniu că Asociaţiile ziariştilor sportivi din România şi Ungaria s-au apropiat ca urmare a unei idei foarte proaste – tristul preludiu al unui meci de handbal în primăvara trecută – dar, în numele colegilor mei, pot acum să spun că sîntem încîntaţi de acest nou mod de apropiere.

Doresc mult succes tuturor gazetarilor sportivi români si, în ce priveşte fotbalul propriu-zis, sper să puteţi înţelege de ce vom fi oarecum suporterii echipei Turciei acum, dar dacă selecţionata României agaţă play-off-ul, îi vom dori să se califice şi să obţină rezultate notabile la Cupa Mondială FIFA.

Cu cele mai bune gînduri,

László Pajor-Gyulai,

Preşedintele al Asociaţiei Maghiare a gazetarilor sportivi (HSWA)“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite