Se apropie cea de-a patra ediţie a Romanian Darts Festival: Tot ce trebuie să ştii despre eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dart

Federaţia Română de Darts organizează pregăteşte cea de-a patra ediţie a Romanian Darts Festival (RDF), care se va derula conform tradiţiei, în ultimul weekend din această lună, între 25 şi 27 ianuarie 2019, însumând premii care depăşesc 15.000 de euro.

Evenimentul promovat de Diana Seceleanu PR se va desfăşura la Hotel Intercontinental şi va reuni peste 400 de jucători şi jucătoare, până la această oră fiind înscrişi sportivi din 29 de ţări. 

Printre numele mari care şi-au anunţat prezenţa se numără Tony O’Shea, Martin Phillips, Deta Hedman, Aileen de Graaf şi componenţii lotului naţional de darts al României. 

RDF presupune două competiţii, respectiv Romanian International Darts Open (RIDO), aflat la a noua ediţie şi Romanian Classic Darts Open (RCDO), care a ajuns la a şasea ediţie, ambele desfăşurându-se sub egida BDO (British Darts Organisation) şi WDF (World Darts Federation).

Evenimentul este unul important pentru jucătorii de profil, pentru că face parte din circuitul BDO şi punctele de la ambele competiţii vor conta pentru calificarea la următoarea ediţie a Campionatului Mondial de Darts. De asemenea, în faza semifinalelor şi a finalelor, Federaţia Română de Darts vine cu o provocare şi premiază cu 1.000 de euro persoana care reuşeşte să realizeze un joc perfect, din nouă săgeţi.

Prima zi a evenimentului va fi dedicată deschiderii oficiale, respectiv turneului de warm-up, începând de la orele 19:00, dedicat celor care vor să se antreneze pentru marea competiţie. A doua zi, sâmbătă, începând cu ora 10:00, va fi despre RCDO, până în faza semifinalelor la masculin şi a finalei la feminin, în vreme ce după ora 17:30 se va juca un turneu dublu.

În cea de-a treia şi ultima zi, duminică, de la 10:00, se va desfăşura RIDO, atât masculin, cât şi feminin, urmând ca după 17:00 să se dispute ultimele acte din ambele competiţii pe scenă. Pasionaţii de darts care nu vor fi prezenţi la eveniment pot să urmărească fazele finale livestreaming pe federatiedarts.ro, pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Darts şi pe winmautv.com. RDF se va încheia nu mai devreme de orele 20:30, iar finalul va fi marcat de festivitatea de decernare a premiilor pentru campionii celor două competiţii.

RDF va fi ultimul mare „test”, înainte de Campionatul Mondial de darts, care va fi organizat de ţara noastră, pentru întâia oară de către o ţară din Europa de Est, între 7 şi 12 octombrie 2019, la Grand Hotel Italia Cluj. Campionatul Mondial de darts a ajuns la a XXII-a ediţia şi abia a opta organizată pe continetul european, cu excepţia ţărilor din Marea Britanie. Este cel mai mare eveniment sportiv de darts adresat loturilor naţionale, atât masculine, cât şi cele feminine, precum şi juniorilor din întreaga lume, iar Federaţia Română de Darts preconizează participarea a peste 500 de sportivi, din cadrul a peste 40 de delegaţii de oficiali.

Despre Federaţia Română de Darts

Federaţia Română de Darts a fost înfiinţată în anul 2008 şi a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive şi recunoaşterea ca federaţie naţională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaţionale şi a organizat Campionatul European de Darts din 2014. Detalii despre competiţiile organizate de Federaţia Română de Darts sunt disponibile pe site-ul oficial şi pagina de Facebook.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite