Se prăbuşeşte imperiul CFR Cluj: de ce a ajuns cea mai titrată echipă românească din ultimii ani în pragul colapsului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ogbu (dreapta) se va afla, probabil, printre jucătorii care vor părăsi CFR în vară. FOTO: Mediafax
Ogbu (dreapta) se va afla, probabil, printre jucătorii care vor părăsi CFR în vară. FOTO: Mediafax

Neplătiţi din decembrie, jucătorii au boicotat antrenamentul de miercuri dimineaţă, iar preşedintele Iuliu Mureşan a admis că, din sezonul viitor, clubul va avea o nouă politică.

Campionatul românesc devine din ce în ce mai neinteresant nu doar pentru spectatori, ci şi pentru finanţatori.

Media tot mai scăzută a celor prezenţi pe arenele Ligii I e un indiciu că fanii s-au convins că nu prea ai ce vedea în cele nouă partide ale etapei. În ceea ce priveşte situaţia oamenilor cu bani, Adrian Porumboiu s-a retras de la Vaslui, iar clubul se pregăteşte de desfiinţare. La Cluj, Arpad Paszkany n-a plecat, deocamdată, însă implicarea şi investiţiile sale sunt minime la CFR. 

Clubul a reuşit să-şi depună dosarul pentru licenţiere doar după ce, pe ultima sută de metri, unul dintre acţionari, Ştefan Gadola, a virat 1,5 milioane de euro în cont, sumă folosită pentru achitarea salariilor până în luna decembrie. De atunci însă, jucătorii n-au mai văzut niciun ban, motiv pentru care, potrivit stiridesport.ro, paharul răbdării lor s-a umplut.

Mureşan ameninţă cu demisia

Miercuri dimineaţă, Cadu şi compania s-au prezentat la stadion, însă au refuzat să iasă la antrenament, motivând că sunt neplătiţi. Oficialii clubului au insistat că nu se pune problema ca prima echipă să boicoteze partida de vineri (ora 21.00, Digi Sport) cu Concordia Chiajna, dar, pe de altă parte, s-au grăbit să legitimeze 14 juniori, care să aibă drept de joc în etapa cu numărul 30!

Mai mult, preşedintele Iuliu Mureşan a recunoscut că formaţia din Gruia traversează o criză fără precedent. „Dacă aş avea 100.000 de euro în cont, fiţi siguri că aceştia ar merge toţi la jucători. Ei trebuie să înţeleagă că nu rezolvă nimic prin acest protest. E cea mai dificilă situaţie din ultimii 13 ani şi iau în considerare chiar să mă retrag, în cazul în care nu vom mai reuşi aceleaşi performanţe. Nu rămân la o echipă care se luptă pentru locul 7“, a declarat Mureşan pentru stiridesport.ro.

Acesta a lăsat de înţeles că, în următoarea stagiune, CFR nu va mai fi o pretendentă la titlu. „Vom încerca să ne întărim cu jucători mai puţin cunoscuţi, chiar şi din liga a doua. Dintre jucătorii aflaţi la final de contract, probabil, că le vom prelungi contractele la unul, maximum doi dintre aceştia“, a adăugat Mureşan.

Paszkany investeşte în Dubai

Încă de la începutul sezonului în curs, Arpad Paszkany a dat de înţeles că nu mai poate susţine de unul singur proiectul CFR. El a explicat că pentru urcarea echipei spre nivelul următor, şi anume câştigarea titlului în România şi calificarea în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, are nevoie de un partener potent financiar la CFR.

Deocamdată, în afară de Ştefan Gadola, care a virat doar suma necesară pentru obţinerea licenţei, nimeni n-a venit lângă Paszkany. Acesta a început să investească puternic în piaţa de imobiliare din Dubai, acolo unde petrece cam două luni pe an. În plus, se spune că tot Paszkany e în spatele afacerii cu vânzarea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga I şi speră să dea un „tun“ prin introducerea sistemului pay-per-view în România.

CFR, cel mai de succes club românesc în ultimii ani

*A câştigat trei titluri în 2007-2008, 2009-2010 şi 2011-2012

*A câştigat trei Cupe ale României în 2007-2008, 2008-2009 şi 2009-2010

*A câştigat două Supercupe ale României în 2009 şi 2010.

*A făcut 10 puncte în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2012-2013, record pentru un club din Liga I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite