Se retrage Maria Şarapova? Indiciul clar dat de rusoaică după înfrângerea din primul tur de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Şarapova a trăit, marţi, o nouă dezamăgire în turneele de Mare Şlem, fiind învinsă în primul tur de la Australian Open, în minimum de seturi, de croata Donna Vekic, o sportivă cu nouă ani mai tânără. La conferinţa de presă, rusoaica a făcut o declaraţie care sugerează că fostul număr unu mondial se gândeşte la retragere: „nu ştiu dacă ne vom revedea la anul“.

Şarapova, în vârstă de 32 de ani, a lăsat să se înţeleagă după înfrângerea în faţa lui Vekic că ar fi ajuns la limita puterilor şi s-ar putea retrage. „Aş putea vorbi acum despre problemele pe care le-am avut la umăr, dar nu-mi stă în caracter. Am fost acolo şi pe cât de dificil a fost meciul, am rămas acolo, am încheiat partida. E greu să spun acum că sunt pe calea cea bună, dar cred în mine în continuare pentru că degeaba faci totul aşa cum trebuie dacă nu crezi în tine. Nu ştiu dacă ne vom vedea şi la anul. Am fost norocoasă să particip aici anul acesta datorită lui Craig (n.r. Tiley – directorul executiv AO) şi echipei mele. Este greu să spun acum ce se va întâmpla peste 12 luni", a spus Şarapova la conferinţa de presă, citată de Eurosport.

Maria Şarapova nu a prins lista sportivelor direct acceptate pe tabloul principal la ediţia 2020 a Australian Open-ului, însă datorită titlului câştigat la Melbourne în 2008, a primit un wildcard. Numeroase voci din tenis au acuzat însă numărul ridicat de wildcard-uri primite de Şarapova începând cu 2017, spunând că, astfel, este încurajată o trişoare, care, automat, are nişte beneficii nemeritate de care nu se bucură sportive de top care au absentat din cauza accidentărilor.

Considerată, la un moment dat, principalul vector de imagine din tenisul feminin, Maria Şarapova nu a găsit calea înapoi spre top după suspendarea pentru dopaj în cazul Meldonium, care a ţinut-o departe de teren timp de 15 luni. Chiar dacă a fost ajutată cât s-a putut în momentul revenirii de către organizatorii de turnee, cu invitaţii pe tablourile principale pentru a evita calificările, Şarapova a reuşit să joace o singură finală, la Tianjin - în 2017, fără să urce însă mai sus de locul 21 WTA.

Accidentări la umăr şi probleme recurente de ordin fizic şi-au pus amprenta asupra sa, iar în prezent cifrele sale sunt dezolante: opt înfrângeri, un abandon şi doar trei victorii în ultimul an (de la eliminarea din optimile Australian Open 2019), trei înfrângeri consecutive în turul întâi în turneele de Mare Şlem, iar la următoarea actualizare a clasamentului mondial - un loc în afara Top 350 WTA.

Marţi, Şarapova a condus 4-1 în setul secund al partidei cu Donna Vekic, însă de acolo nu a mai câştigat vreun game, croata impunându-se cu 6-3, 6-4.

CITEŞTE ŞI:

Record negativ pentru Şarapova în turneele de Mare Şlem. Rusoaica se prăbuşeşte şi în clasamentul WTA

FOTO A reuşit o revenire memorabilă, cu mâna tumefiată! Cum s-a putut răni Fabio Fognini, într-o criză de nervi

Rafael Nadal a păşit apăsat la debutul la Australian Open: „E un start pozitiv“

Canada produce pe modelul Bianca Andreescu. Fata cu un cub Rubik în geantă. Poveştile Australian Open 2020

Povestea ca o pildă a jucătoarei care a semnat prima victorie la AO 2020: eticheta „Noua Şarapova“ a aruncat-o în depresie


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite