Serena descoperă o nouă lume, la 38 de ani: Cum vede tenisul în plină pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 25 de ani în circuitul WTA, mai precis din octombrie 1995, Serena Williams (9 WTA) credea că le-a văzut pe toate. Acum însă a remarcat efectele unei crize sanitare asupra sportului-alb.

La fel ca noi toţi, Serena Williams a trebuit să se adapteze la noua realitate a turneelor desfăşurate în plină pandemie.

Americanca a pătruns pe hard-ul din Lexington, purtând o mască pe care a dat-o jos, când a început să facă încălzirea. Apoi, a trebuit să-şi aranjeze singură prosopul, în condiţiile în care nu mai există copii de mingi, care să facă asta, în timpul meciurilor. Iar la final, după ce a câştigat, s-a apropiat de fileu şi şi-a salutat adversara, fluturându-şi racheta spre ea. Potrivit protocoalelor sanitare, sportivii nu mai au voie să-şi dea mâna şi să se îmbrăţişeze la final. 

„Fără spectatori, a fost o atmosferă liniştită. Nu pot să zic că mi-a displăcut. Nu m-a deranjat. Cred că la New York, la US Open, lipsa spectatorilor se va simţi, totuşi, altfel, fiindcă vom juca pe <<Arthur Ashe>>, de pildă, o arenă uriaşă de 23.000 de locuri. Aici, la Lexington, e un teren mic. Îmi aduce aminte de perioada junioratului. Aşa că am avut un moment de nostalgie, când am păşit pe teren“, a explicat Serena, pentru „The New York Times“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite