Serena, sub „lupa“ lui Darren Cahill: Unde a progresat Williams, în opinia antrenorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams, de şapte ori campioană la Australian Open
Serena Williams, de şapte ori campioană la Australian Open

Darren Cahill, antrenorul Simonei, a prefaţat duelul de mâine, considerat de mulţi finala din sferturi, la Australian Open 2021.

Nici că nu se putea un meci mai atractiv decât acest Halep - Williams din sferturi, la Melbourne! 

Chiar dacă se ştia, încă de la tragerea la sorţi, că cele două jucătoare se pot intersecta în această fază, probabil, puţini au crezut cu tărie că Serena, la 39 de ani, poate lega patru victorii la Australian Open. Americanca a confirmat însă că e în formă, trecând, pe rând, de Siegemund (49 WTA), Stojanovici (99 WTA), Potapova (101 WTA) şi Sabalenka (7 WTA). Dacă pe primele trei le-a învins, în minimum de seturi, ieri, în optimi, a avut ceva dificultăţi, cedând setul doi cu Sabalenka. La final însă, Williams a părăsit terenul cu zâmbetul pe buze. Asta în ciuda faptului că, la un moment dat, a avut şi căzătură destul de urâtă.

„Nu m-a durut deloc. Nu mi-am sucit glezna, ceea ce a fost bine. Cred că, pur şi simplu, a fost o fază în care am dramatizat puţin. Primul meu gând după ce am căzut a fost: <<Să nu fie încă o entorsă la gleznă, în Australia>>. Dar mi-am dat seama, imediat, că nu e“, a explicat Serena, după meci. 

Într-o altă conferinţă, partida dintre Williams şi Halep a fost analizată de Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei. „Ea (n.r. - Serena) joacă foarte bine, se mişcă foarte bine pe teren. E încrezătoare, e Serena Williams. N-am mai văzut-o de multă vreme mişcându-se aşa de bine. E capabilă să se apere mai mult. Dacă stai mult în puncte şi dai multe mingi înapoi, ea are puterea să întoarcă schimburile în favoarea ei“, şi-a început Cahill analiza.

„A fost foarte important pentru Simona că a câştigat la Wimbledon, astfel că va intra în meci încrezătoare. Trebuie să joace cu încredere, aşa cum a făcut-o în ultimele două seturi din acest meci cu Swiatek, să fie agresivă şi să aibă abilitatea de a o împinge pe Serena în spatele liniei. Şi, desigur, să aibă noroc sau să citească foarte bine unul dintre cele mai bune servicii pe care le-a văzut circuitul feminin, ca să returneze cât mai multe mingi“, a adăugat antrenorul australian.

Cahill a insistat că pregătirea tactică a duelului va fi extrem de importantă: „Fiecare jucătoare prezintă o provocare diferită. Simona studiază foarte mult. Astăzi, cu Swiatek, a avut un plan mai bun decât la meciul de la Roland Garros, dar asta nu înseamnă că va funcţiona contra Serenei. Eu şi Arti (n.r. - Artemon Apostu Efremov, antrenorul român al Simonei) va trebui să găsim un plan, ca să o învingă pe Serena. Dacă intri într-un meci cu Serena cu gândul doar să încerci să faci tot ce poţi, cel mai probabil, nu vei reuşi asta. Îi voi trimite Simonei nişte videouri pe care să le urmărească“.

În acest moment, mă simt pregătită pentru Simona. E un sfert de finală de Grand Slam, toate adversarele sunt grele. Nu va fi o mare presiune pe mine, am fost în această fază a turneului de mai multe ori decât îmi amintesc.  Serena Williams locul 11 WTA  

Halep şi Serena s-au întâlnit de 11 ori până acum, americanca având 9-2, după cum se poate vedea mai jos:

*2019 (Wimbledon, finala): 6-2, 6-2 Halep

*2019 (Australian Open, optimi): 6-1, 4-6, 6-4 Serena Williams

*2016 (US Open, sferturi): 6-2, 4-6, 6-3 Serena Williams

*2016 (Indian Wells, sferturi): 6-4, 6-3 Serena Williams

*2015 (Cincinnati, finala): 6-3, 7-6 Serena Williams

*2015 (Miami, semifinale): 6-2, 4-6, 7-5 Serena Williams

*2014 (Turneul Campioanelor - finala): 6-3, 6-0 Serena Williams

*2014 (Turneul Campioanelor - grupe): 6-0, 6-2 Halep

*2013 (Cincinnati, sferturi): 6-0, 6-4 Serena Williams

*2013 (Roma, semifinale): 6-3, 6-0 Serena Williams

*2011 (Wimbledon, turul II): 3-6, 6-2, 6-1 Serena Williams

Meciul Halep - Serena Williams se va juca, marţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite