Serena, pedepsită exemplar: Federaţia Americană de Tenis a tăiat în carne vie după ce Williams a făcut „circ“ la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Serena Williams FOTO Getty Images

Decizia în privinţa Serenei Williams (26 WTA) a fost luată de americani şi nu de WTA, fiindcă US Open e un turneu organizat de federaţia americană.

Serena Williams a fost susţinută cu patos de cei care au asistat la finala de la US Open 2018, spectatorii huiduind atât arbitrul portughez, Carlos Ramos, cât şi adversara Serenei, Naomi Osaka.

Furia tribunelor a fost atât de mare, încât la ceremonia de premiere, fostul lider WTA a trebuit să ceară, în mod explicit, ca oamenii să nu o mai fluiere pe campioana. „Osaka n-are nicio vină. Vă rog, să nu o mai huiduiţi“ a fost mesajul lui Williams care a mai calmat situaţia. Mai mult, la conferinţa de presă, ziariştii locali s-au aliat, în mod evident, cu Serena, aplaudând puternic la finalul discursului în care aceasta a insistat că nu regretă că l-a făcut „hoţ“ pe Carlos Ramos.

Federaţia Americană de Tenis, în schimb, n-a fost impresionată de declaraţiile Serenei. Potrivit presei internaţionale, Williams a fost amendată cu 17.000 de dolari pentru comportamentul ei din timpul finalei cu Osaka. 

*10.000 de dolari pentru că l-a jignit pe arbitru.

*3.000 de dolari pentru că şi-a făcut racheta praf de nervi.

*4.000 de dolari pentru că a primit indicaţii din partea antrenorului Mouratoglou, aflat în tribune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite