Serena, pusă la punct în presa britanică: Un articol dur publicat de BBC explică de ce Williams s-a făcut de râs la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă presa americancă a făcut „scut“ în jurul Serenei Willimas, în schimb, scandalul provocat de fostul lider mondial a fost analizat foarte diferit în presa britanică.

Serena Williams a pierdut finala de la US Open şi, indiferent de ce zic susţinătorii ei, şi-a pătat şi imaginea după partida cu Naomi Osaka.

Chiar dacă a insistat că ieşirea sa nervoasă a fost, de fapt, o încercare disperată de a se asigura că femeile şi bărbaţii au parte de acelaşi tratament pe terenul de tenis, explicaţiile oferite de Serena n-au avut nici substanţă, nici logică. Exact asta susţine şi BBC într-un articol întitulat „Există sexism în tenis, dar asta nu scuză comportamentul Serenei Williams“.

Ce au scris britanicii?

*Serena a fost victima rasismului de-a lungul carierei sale, dar asta nu înseamnă că e de neatins, atunci când încalcă regulamentul. Într-adevăr, există sexism în tenis, dar această problemă n-ar trebui să fie folosită drept o scuză pentru comportamentul unei jucătoarei cu 23 de titluri de Grand Slam.

*Tolerează arbitrii mai uşor comportamentul nesportiv al jucătorilor din circuitul ATP? Nu există vreo dovadă solidă în acest sens. De fapt, anul trecut, italianul Fabio Fognini a fost amendat cu 96.000 de dolari la US Open şi a ameninţat că la prima abatere va fi exclus de la un Grand Slam, după ce l-a atacat verbal pe arbitrul Louise Engzell.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite