Serena Williams se pregăteşte pentru Australian Open alături de doi români. De ce apare Mike Tyson pe lista cu invitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
serena mouratoglou foto epa

Marius Copil este unul dintre cei doi invitaţi speciali ai lui Patrick Mouratoglou într-o tabără de pregătire pentru Australian Open 2020 pe care antrenorul francez al legendarei Serenei Williams speră să o transforme într-una tradiţională. Unul dintre cei mai promiţători juniori ai României a fost convocat şi el în Florida.

Aflată în căutarea titlului de Mare Şlem cu numărul 24, fără trofeu câştigat după naştere şi cu trei finale de Grand Slam pierdute consecutiv începând cu 2018, Serena Williams se pregăteşte pentru Australian Open 2020 în condiţii speciale, sperând să îşi regăsească forma de top.

Cunoscut fanilor tenisului drept „The Coach“, din transmisiunile Eurosport ale turneelor de Mare Şlem, Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei, a anunţat, joi seară, prin intermediul reţelelor de socializare, o tabără gândită în logica celebrelor evenimente de „team-building“ corporatiste.

După ce în final de 2018 Marius Copil a renunţat în ultimul moment la o deplasare în Dubai pentru o serie de antrenamente promise de Roger Federer după finala de la Basel, pe motiv că elveţianul l-a avertizat că, din raţiuni de supra-aglomerare, s-ar putea să nu poată insera în programul său mai multe şedinţe de pregătire, arădeanul are parte în 2019 de o invitaţie la fel de flatantă din partea echipei Serenei Williams.

„În decembrie anul acesta mi-am dorit să reînnoiesc tradiţia organizării unei tabere în pre-sezon de pregătire a Australian Open-ului. Alături de Serena Williams, am adus o nouă generaţie de jucători ai Academiei Mouratoglou - Coco Gauff, Holger Rune şi David Nicholas Ionel, dar ne face plăcere să avem invitaţi şi doi jucători din ATP, pe Chris Eubanks (n.r. - 23 ani, SUA, 230 ATP la simplu) şi pe Marius Copil.

Am ales ca locaţie idilicul Boca Resort pentru a oferi tuturor cele mai bune condiţii de antrenament, dar şi pentru a clădi relaţii mai apropiate între aceştia, prin activităţi de echipă, precum triatlon, ciclism şi alergare sau karaoke“, a transmis Patrick Mouratoglou, într-o postare pe contul oficial de Facebook.

Francezul şi-a propus să îmbine antrenamentele cu reprize bine planificate de relaxare şi divertisment. De aceea, pe lista taberei sale mai figurează, pe lângă un superstar al fitness-ului, şi fostul campion al greilor din box, Mike Tyson, dar şi DJ-ul francez Bob Sinclair.

  • Marius Copil a terminat sezonul 2019 pe poziţia 154 ATP.
  • David Nicholas Ionel, 17 ani, este în acest moment al patrulea român în clasamentul ATP, după Marius Copil (29 ani), Filip Jianu (18 ani) şi Alexandru Jecan (31 ani). Câştigător în 2017 al prestigiosului turneu de juniori Orange Bowl, Nicholas se antrenează din vara lui 2018 la Mouratoglou Academy, după ce a fost şi cursant al IMG Academy, fondată de celebrul Nick Bollettieri.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite