Sergio „Salvatore“ Ramos: de ce golul fundaşului Realului în derby-ul cu Barcelona valorează mai mult de 1 punct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona a rămas la 6 puncte în spatele celor de la Real, după golul egalizator al lui Ramos în minutul 90. Datorită reuşitelor fundaşului în ultimii ani, madrilenii au putut câştiga două Ligi ale Campionilor, Supercupa Europei, fiind şi singura echipă neînvinsă din Big Five în acest sezon.

„El Clasico“ a dezamăgit din cauza orei la care a fost programat meciul, 17.15 – ca să le fie pe plac asiaticilor -, dar mai ales din cauza fotbalului arătat pe parcursul celor 90 de minute.

Nici arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul unui astfel de meci, centralul Clos Gomez refuzând două penalty-uri, unul de fiecare parte. După o primă repriză sub aşteptări, partea secundă a fost ceva mai animată şi a adus, mai întâi, golul lui Suarez cu capul (53), la o fază în care Varane a fost aerian. Barcelona ar fi trebuit să închidă apoi meciul, însă Neymar şi Messi au ratat cu nonşalanţă, oferindu-i prilejul lui Sergio Ramos să devină eroul serii. 

Specialistul unor goluri cruciale, fundaşul a egalat cu o lovitură de cap de lângă Mascherano, în minutul 90, iar datorită stoperului de 30 de ani, Real are mai multe motive de sărbătoare.

*În primul rând, „galacticii“ rămân pe locul 1 în campionat, la 6 puncte de locul 2, ocupat de Barcelona, şi la 7 puncte de Sevilla, formaţie care închide podiumul.

*Echipa lui Zidane e singura neînvinsă din cele cinci campionate de top din Europa în actuala stagiune. Dacă Real nu va pierde, meciuri, acasă, cu Borussia Dortmund în Liga Campionilor, atunci Zidane va egala cea mai lungă serie de invincibilitate din istoria clubului: 34 de partide fără eşec în toate competiţiile. Iar madrilenii pot stabili un nou record, dacă nu vor fi învinşi nici sâmbătă, acasă, de Deportivo La Coruna.

*Zidane a egalat recordul lui Mourinho la Real în ceea ce priveşte meciuri fără înfrângere disputate în deplasare în campionatul spaniol. Ambii tehnicieni au câte 17 partide la rând fără eşec.

*Madrilenii au ajuns la 26 de meciuri consecutive fără înfrângere în La Liga. Atletico a fost ultima formaţie care i-a bătut, scor 1-0, la 27 februarie.

S-a repetat faza din 2014

Modrici şi Ramos au fost cei doi jucători care au adus golul egalizator pentru Real pe „Camp Nou“. Practic, s-a repetat faza din finala Ligii Campionilor în 2014. Şi atunci, mijlocaşul croat a centrat, iar stoperul spaniol a egalat cu capul, trimiţând partida în prelungiri, acolo unde Real s-a impus cu 4-1.

„Ăsta e Sergio (n.r. – Ramos). Are multă personalitate şi în astfel de partide e mereu acolo. Întotdeauna îi încurajează pe ceilalţi jucători. Acesta e atuul lui, niciodată nu cedează şi e important pentru noi“, a comentat Zidane după „El Clasico“.

Golurile cruciale ale lui Ramos în ultimii ani

*2013 (La Liga): Real Madrid – Barcelona 2-1 (Benzema 6, Ramos 82 / Messi 18)

*2014 (Finala Ligii Campionilor): Real Madrid – Atletico Madrid 4-1 (Ramos 90+3, Bale 110, Marcelo 118, Ronaldo 120-pen. / Godin 36)

*2016 (Finala Ligii Campionilor): Real Madrid – Atletico Madrid 1-1, 5-3 după penalty-uri (Ramos 15 / Carrasco 79)

*2016 (Supercupa Europei): Real Madrid – Sevilla 3-2 (Asensio 21, Ramos 90+3, Carvajal 119 / Vazquez 41, Konoplyanka 72-pen.)

*2016 (La Liga): Real Madrid – Villarreal 1-1 (Ramos 48 / Bruno 45+1-pen.)

*2016 (La Liga): Barcelona – Real Madrid 1-1 (Suarez 53 / Ramos 90)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite