Sport

articolul anterior articolul urmator

Sesizare privind comportamentul susţinătorilor echipei naţionale de handbal feminin a Ungariei

8
15 Dec 2014 15:36:13
Bogdan Diaconu
Fotografia martor publicată de GSP.ro care atestă comportamentul jignitor al tribunei Ungariei în timpul intonării imnului României
Fotografia martor publicată de GSP.ro care atestă comportamentul jignitor al tribunei Ungariei în timpul intonării imnului României

În cadrul evenimentului sportiv prilejuit de meciul din Grupa I a Campionatului European de Handbal Feminin, desfăşurat pe data de 13 decembrie 2014 în localitatea Debrecen din Ungaria, suporterii ţării gazdă, Ungaria, s-au manifestat într-un mod total nesportiv şi jignitor la adresa echipei ţării adverse, întorcându-se cu spatele şi arătând semne obscene în timpul intonării imnului naţional al României.

În atenţia

Domnului Michael Wiederer,

Secretar General al Federaţiei Europene de Handbal

Sesizare privind comportamentul susţinătorilor echipei naţionale de handbal feminin a Ungariei la meciul Ungaria-România, 13.12.2014, Debrecen

 

În cadrul evenimentului sportiv prilejuit de meciul din Grupa I a Campionatului European de Handbal Feminin, desfăşurat pe data de 13 decembrie 2014 în localitatea Debrecen din Ungaria, între reprezentativele Ungariei şi României, suporterii ţării gazdă, Ungaria, s-au manifestat într-un mod total nesportiv şi jignitor la adresa echipei ţării adverse, întorcându-se cu spatele şi arătând semne obscene în timpul intonării imnului naţional al României. În plus, fanii Ungariei au strigat din tribune către echipa României ”ţiganii, ţiganii”, cu vădită intenţie jignitoare.  

În sprijinul celor sesizate, vă punem la dispoziţie atât articolele de presă care relatează aceste incidente foarte grave, fotografia-martor a comportamentului huliganic al suporterilor echipei Ungariei, precum şi un film care surprinde comportamentul jignitor al fanilor Ungariei în timpul intonării imnului României.

 Conform regulilor stabilite în cadrul Federaţiei Europene de Handbal, la Secţiunea B, acest gen de comportament prezentat în sesizarea de faţă este sancţionat cu excluderea clubului vinovat până  la 4 ani şi cu amendă până în cuantumul sumei de 80.000 de euro.

Vă solicit pe baza celor prezentate penalizarea maximă pentru reprezentativa naţională a Ungariei la handbal feminin ca semn de descurajare a comportamentului huliganic şi vexator al susţinătorilor acesteia la adresa altor echipe. Această penalizare trebuie să servească de exemplu şi în alte situaţii similare şi să descurajeze atitudinea nesportivă a fanilor din Ungaria, cunoscuţi pentru violenţa şi dispreţul cu care se manifestă la adresa echipelor şi fanilor altor ţări cu care se află în competiţie.

 1.Articole de presă care descriu comportamentul fanilor Ungariei: http://www.gsp.ro/sporturi/handbal/foto-exclusiv-reactie-suburbana-a-fanilor-maghiari-la-intonarea-imnului-romaniei-440449.html

http://www.romaniatv.net/reactie-scandaloasa-a-fanilor-maghiari-la-intonarea-imnului-romaniei-foto_189826.html

http://www.onlinesport.ro/alte-sporturi/handbal/romania-ungaria-la-handbal-gest-revoltator-al-fanilor-maghiari-nid-111344/

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/ungurii-si-aceeasi-placa-stricata-reactia-incredibila-a-maghiarilor-cand-fetele-din-nationala-romaniei-au-intrat-in-sala-13719371

2.Filmarea care arată cum se comportă tribuna susţinătorilor Ungariei în timpul intonării imnului României

https://www.youtube.com/watch?v=IOo8WgMjuLw

 Cu stimă,

Bogdan Diaconu

Deputat independent în Parlamentul României

Bucureşti 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

M Costi
15.12.2014, 16:14:09

Dle B. Diaconu sesizarea dvs este corecta si binevenita ! Manifestarile anti-romanesti ale unor salbateci nu trebuie tolerate .

+5 (5 voturi)
Bancheru
15.12.2014, 19:32:06

Intentia este buna dar cred ca exista o Federatie Romana de Handbal care stie ce trebuie facut in astfel de situatii. Asteptam sa aflam daca a facut ceva. Este inadmisibil cum se comporta ungurii fata de romani - atat cei din Ungaria, cat si cei din Romania si nimeni nu ia nici-o atitudine sau masura. Ce asteptam, avem sau n-avem conducatori romani adevarati? Daca avem, atunci s-o dovedeasca, iar daca n-avem romani seriosi si patrioti la conducere, atunci sa se dea la o parte si sa vina oameni adevarati care lupta pentru prestigiul si faima tarii.

+2 (2 voturi)
Scarlat Teodor
15.12.2014, 21:35:15

Ma raliez sesizarii dl Diaconu ba chiar propun ca sa le fie interzis accesul pe stadioanele din Romania avind in vedere recidiva . Huliganii din Marea Britanie au avut interdictzie pe stadioanele din Europa o perioada . Nu putem accepta manifestarile hoardei hunice pe teritoriul nostru !!!!!!!

+1 (1 vot)
ionisus ionisus
15.12.2014, 22:16:38

Aceasta sesizare e binevenita, dar consider ca forul european trebuie sa se autosesizeze, pentru ca la fiecare meci sunt observatori, care au si obligatia de a sesiza astfel de manifestari si de a propune sanctiuni. Cred, de asemenea, ca si FRH trebuia sa faca o astfel de sesizatie, situatie in care, cred, se poate castiga si meciul la masa verde, dar si aici, ca si pe teren, depinde de ce ''vad'' arbitri! Hai Romania!

+1 (1 vot)
Florin Trandafir
15.12.2014, 22:47:46

Va sustinem demersul !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările