Sezon perfect pentru Ianis şi Rangers! Ce recorduri a doborât noua campioană a Scoţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis

Mijlocaşul ofensiv al campioanei Scoţiei a contribuit la nişte performanţe fără precedent în întreaga istorie a clubului din Glasgow

Cum titlul de campioană cu numărul 55 a fost asigurat cu şase etape înainte de finalul sezonului, singurul obiectiv al echipei antrenate de Steven Gerrard a rămas lupta cu recordurile. Iar Ianis Hagi şi colegii săi nu au făcut concesii adversarelor din ultimele meciuri şi au terminat neînvinşi întrecerea internă, cu 32 de succese şi şase egaluri.

În ultima etapă, în weekend, Rangers nu a avut milă de Aberdeen, pe care a învins-o cu 4-0, după un meci în care Ianis Hagi a bifat un assist, realizare cu care şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul pasatorilor decisivi din Scoţia. 

Astfel, echipa românului a încheiat campionatul cu 102 puncte, din 38 de meciuri, performanţă fără precedent în întreaga istorie a clubului la nivelul primei ligi. De asemenea, Rangers a mai bifat un record şi în privinţa numărului de meciuri încheiate fără gol primit, 26, cu unul mai mult faţă de ce reuşea Celtic în sezonul 2011 - 2012. De altfel, noua campioană a Scoţiei a primit doar 13 goluri pe tot parcursul campionatului şi a devenit echipa britanică cu cele mai puţine goluri încasate într-un sezon, 13, două sub recordul care data din 2005, stabilit de Chelsea antrenată de Jose Mourinho.

Ianis Hagi a terminat sezonul cu 45 de apariţii în tricoul lui Rangers, în care a adunat 8 goluri şi 15 pase decisive. Dintre aceste pase decisive, 11 au fost în cele 32 de partide jucate în campionat, astfel că Ianis a terminat Scottish Premier League pe primul loc în clasamentul celor mai buni pasatori! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite