Si-mo-na, Si-mo-na. Victorie fenomenală la Toronto, într-o atmosferă ca pe Maracana!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona, concentrare totală
Simona, concentrare totală

Simona Halep (15 WTA) şi Beatriz Haddad Maia (nr 24 WTA) au oferit un spectacol gustat din plin de publicul de la Toronto, în finala Openului canadian. După o revenire fantastică în primul set, pe care l-a câştigat cu 6-3, de la 0-3, Simo a clacat în partea a doua a meciului. În decisiv, a fost un duel inteligenţă contra forţă. Şi când e vorba de inteligenţă, românca reuşeşte să câştige mereu! 6-3, 2-6, 6-3 şi Halep urcă pe poziţia 6 mondială.

Simo a pierdut primul game contra braziliancei, după care, propriul servciu a trădat-o. Trei duble greşeli au dus scorul la 0-2. Game-ul trei a fost o luptă care a durat aproape 5 minute, în care Simo a alternat punctele excepţionale cu cele mai puţin bune, Haddad mărindu-şi avantajul la 3-0. Românca a reacţionat pe propriul serviciu, reuşind să spargă gheaţa: 1-3. Apoi a început revenirea a fost aproape: Simo a avut două mingi de break, anulate de două greşeli neforţate. A intrat din nou în avantaj, pe care de data aceasta l-a şi fructificat, făcând 2-3.

Egalarea a venit după un game solid al româncei, încheiat cu primul ei as, în uralele publicului. Iar următorul game a însemnat o lecţie de tenis a fostului număr 1 mondial, în care a contracarat serviciul puternic al braziliancei şi s-a făcut 4-3. Patru game-uri la rând ale sportivei noastre, care i-au dat aripi: S-a făcut 5-3 şi Haddad urma la serviu pentru a rămâne în set. Însă a avut în faţă o româncă imbatabilă, care nu I-a dat nici o şansă şi a fructificat prima din cele două mingi de break. După o revenire fantastică, cu 6 game-uri câştigate consecutiv, Simona a câştigat primul set cu 6-3, ridicând spectatorii în picioare. 50 de minute de tenis total!

Set 2 dezastruos pentru româncă

Setul secund a început din nou în nota de dominare a braziliencei. Aceasta s-a impus pe serviciul româncei, insă Simo a încercat să nu-şi mai lase adversara să se distanţeze. Nu a reuşit, Haddad Maia desprinzându-se la 2-0, apoi la 3-0, trezindu-i la viaţă pe pătimaşii suporteri brazilieni. Să urmeze din nou acelaşi scenariu din primul set? Nu, pentru că Simo a dat cu piciorul unei bune şanse de a reveni şi s-a făcut 4-0 pentru adversară.

Halep a reuşit să puncteze pentru prima dată în setul secund după un game solid, în care a dominat-o pe sportiva din Brazilia. Însă nu a legat jocul bun şi Haddad Maia s-a desprins la 5-1. O răbufnire a româncei a făcut 5-2, iar brazilianca a servit pentru a egala situaţia la seturi. Şi a făcut-o, încheind cu 6-2.

S-a intrat în decisiv, pe serviciul româncei. Brazilianca a avut mai multe şanse de break, însă Simo a făcut 1-0. A punctat apoi pentru 2-0, obligând-o pe Haddad să greşească. Început perfect de set decisiv pentru jucătoarea noastră. A urmat un meci de totul sau nimic atât pentru româncă, cât şi pentru sud-americancă. Simona şi-a pierdut până la urmă serviciul în urma atacurilor furibunde ale braziliencei: 2-1, însă a replicat imediat şi a făcut 3-1, după ce a returnat înnebunitor pentru adversară. Game-ul 5 a pornit de la 30-0 pentru Haddad Maia, însă Simo a găsit resurse să întoarcă soarta acestuia. De unde atâtea resurse în faţa unui colos cu lovituri de măciucă?! 4-1 şi titlul e mai aproape ca oricând. Mouratoglou e în picioare, aplaudând!

Românca şi-a permis să răsufle, astfel că sud-americanca a realizat un game la 0, apropiindu-se la 4-2. Toată miza pe propriul serviciu! Şi a fost un game alb, totuşi de mare luptă: 5-2! Haddad a făcut 5-3, iar Halep a serviciu. 15-0, 30-0, 40-0, titlul e atât de aproape. Dar nu, brazilianca anulează primul match point. Dar nu şi pe al doilea. Simona e campioană la Toronto!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite