Halep e în „sferturi” la Toronto. Se pregăteşte de confruntarea cu Coco Gauff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO AFP
Simona Halep. FOTO AFP

Simona Halep (cap de serie nr. 15) s-a calificat în sferurile de finală ale turneului WTA 1000 de la Toronto, după un meci cu elveţianca Jil Teichmann. A fost 6-2, 7-5, cu mare luptă în setul secund.

Simona a început perfect partida cu sportiva elveţiană. 3-0 după 10 minute şi calificarea părea o formalitate. A urmat o mică sincopă, Teichmann s-a apropiat la o lungime de româncă, însă Simo a gestionat perfect finalul setului, înpunându-se cu 6-2.

Setul secund a fost mult mai greu. Până la 5-5, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul, pentru ca al 11-lea game să fie un thriller nerecomandat cardiacilor. Cele două sportive au avut şansa de 6-5 de mai multe ori, însă până la urmă Simo a reuşit să facă primul break al setului şi a servit pentru câştigarea partidei. Ultimul game a fost din nou de luptă. Luptă pe care românca a încheiat-o în stil de mare campioană, cu o lovitură câştigătoare plasată în colţul terenului.

”M-am simţit minunat, sunt mereu încurajată de suporterii români. Asta îmi dă energie pentru a luipta în continuare. E o plăcere să ajung din nou în sferturi aici. A fost greu cu vântul, nu prea am simţit mingea, dar am putut sta bine mental şi să câştig”, a spus românca imediat după succes. 

Bătălia pentru semifinale se va da între Simo şi americanca Coco Gauff, care vine după două meciuri mataron, de peste 3 ore. ”Am jucat de câteva ori cu ea, o ştiu, o să fie o provocare pentru mine. Mă aşteaptă o luptă dură”, a declarat fostul număr 1 mondial despre adversara sa din ”sferturi”.

Această victorie, pe lângă premiul de 60.000 de dolari, o duce pe Simona un loc mai sus în clasamentul WTA live, de pe 15, pe 14. Iar fiecare pas mai departe o aduce pe româncă tot mai aproape de top 10 mondial, acolo unde a stat ani la rând.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite