Simona Halep, câştigătoarea unui premiu de prestigiu din tenis, acordat la Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep, cel mai bine clasată jucătoare româncă în ierarhia mondială a tenisului feminin, a câştigat Fed Cup Heart Award 2014.

Românca a avut-o drept contracandidată pe olandeza Kiki Bartens, însă a câştigat premiul acordat jucătorilor care îşi reprezintă ţara în mod deosebit, dând dovadă de sacrificiu, curaj şi ataşament în timpul meciurilor din Fed Cup. Totodată, Agnieszka Radwanska a cucerit premiul pentru Grupa Mondială, în cadrul căruia au mai fost nominalizate Belinda Bencic (Elveţia), Angelique Kerber (Germania) şi Karin Knapp (Italia). 

Premiul pentru zona America a revenit jucătoarei Teliana Pereira (Brazilia), aflată în competiţie cu Montserrat Gonzalez (Paraguay), iar Sabina Şaripova (Uzbekistan) a învins-o pe Luksika Kumkhum (Thailanda) în duelul pentru Asia/Oceania. Câştigătoarele au fost alese pe baza voturilor publicului, care s-a realizat în perioada 3-28 martie.

Simona Halep a fost aleasă pentru meciurile desfăşurate în primul tur al Fed Cup, când a pierdut primul meci în trei seturi în faţa unguroaicei Timea Babos, dar apoi le-a învinsînj două seturi pe următoarele adversare, britanica Johanna Konta şi ucraineanca Elina Svitolina, ajutând România să se califiice la barajul pentru Grupa Mondială II. 
Jucătoarele au fost alese de către un juriu Heart Award, format din preşedintele ITF, Francesco Ricci Bitti şi mai mulţi foşti jucători de tenis sau membri ai unor organizaţii media reputate, iar peste 60.000 de fani ai tenisului au votat pe site-ul Fed Cup. Fiecare câştigătoare va avea un cec pe care îl va dona într-un scop caritabil la alegere. Halep, Radwanska şi Pereira vor primi aceste recompense cu prilejul meciurilor care vor avea loc în weekend, când România înfruntă Serbia, la Bucureşti, în play-off pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Simona Halep, pentru presa franceză: „Sunt un produs al tenisului românesc şi mă mândresc cu asta!“

TENIS Conferinţa României înainte de confruntarea cu Serbia, de la Fed Cup

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite