Simona Halep a devenit jucătoarea din România cu cei mai mulţi bani câştigaţi din tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După calificarea în turul doi al turneului de la Madrid, Simona Halep îşi va rotunji veniturile. Astfel, de la începutul carierei în circuitul profesionist, Halep a depăşit pragul de 3 milioane de dolari câştigaţi din tenis.

Simona Halep a obţinut o calificare lejeră în turul doi al turneului WTA de la Madrid, după ce a învins-o în primul tur pe Julia Goerges din Germania. Pentru accederea în turul secund, Simona, cap de serie numărul 4 la Madrid, va primi din partea organizatorilor 21.600 de euro, adică aproape 30.000 de dolari, ceea ce înseamnă că Halep a devenit prima jucătoare din România cu cei mai mulţi bani câştigaţi din tenis.

Înaintea turneului de la Madrid, Simona câştigase 2.985.975 de dolari, iar cu cei aproape 30.000 de dolari primiţi după calificarea în turul doi în Spania a depăşit pragul de 3 milioane de dolari. Pe locul secund în topul jucătoarelor românce cu cele mai mare câştiguri din tenis se află Sorana Cîrstea, cu 2,7 de milioane de dolari, urmată de Monica Niculescu, cu 2,5 milioane de dolari.

Halep are în palmares 7 titluri WTA. Anul de graţie al româncei a fost 2013, atunci când aceasta a câştigat şase turnee WTA. În 2014 ea s-a impus într-un singur turneu, cel de la Doha, Qatar.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite