Simona Halep, duel în „sferturi“ la Adelaide cu singura jucătoare din Top 15 în faţa căreia nu a pierdut set în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep o va înfrunta pe Aryna Sabalenka (12 WTA) în sferturile turneului de categorie Premier de la Adelaide, după ce sportiva din Belarus s-a impus miercuri dimineaţă în faţa americancei venite din calificări, Bernarda Pera, scor 7-6(4), 6-2.

A şasea favorită pe tabloul de la Adelaide, Sabalenka a reuşit break-ul devreme în primul set al partidei cu Pera, pentru 3-1, însă nu a rezistat pe serviciu, ratând închiderea manşei la 5-3. Câştigarea tie-break-ului i-a dat însă aripi Arynei, care a închis setul secund în doar jumătate de oră.

Spre deosebire de Simona Halep, Sabalenka se află la al doilea turneu pe 2020, evoluând şi săptămâna trecută, la Shenzhen, acolo unde a fost învinsă în optimi de Kristyna Pliskova (62 WTA).

Vă reamintim că Simona Halep a debutat în sezon cu o victorie 6-4, 7-5 în faţa reprezentantei Australiei, Ajla Tomljanovic (52 WTA). Este doar a doua oară din 2014 încoace când Halep începe sezonul competiţional cu victorie în minimum de seturi la simplu.

Simona Halep nu a pierdut set până acum în duelurile cu Aryna Sabalenka, ambele consumate în 2018: dublu 6-2 la Shenzhen şi 6-3, 6-4 în semifinalele de la Cincinnati. Trebuie spus că, în ciuda faptului că Sabalenka este o sportivă puternică, masivă şi înaltă, din categoria celor care îi pun, de regulă, probleme Simonei, bielorusa este singura jucătoare din Top 15-le mondial actual în faţa căreia eleva lui Darren Cahill nu a pierdut nici măcar un set în carieră.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite