Simona Halep i-a surprins pe ziariştii de la L'Equipe: „O iau razna, trebuie să stea cineva cu mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep finala Madrid Kiki Bertens FOTO AFP Javier Soriano

Simona Halep este protagonista unui material amplu realizat de prestigiosul cotidian L'Equipe, citat de Digisport, chiar înainte de startul turneului de la Roland Garros.

 "La antrenament cu atleta completă" este titlul articolului, care începe cu o dezvăluire amuzantă - Simona Halep, considerată una din sportivele cu atuuri extraordinare, detestă pregătirea fizică!

"Nu îmi place deloc! Dar ştiu că nu se poate altfel, chiar dacă exerciţiile repetitive mă plictisesc. Eu iubesc tenisul pentru că, la fiecare punct, se petrece ceva neaşteptat!" dezvăluie deţinătoarea trofeului de la Roland Garros. 

La doar 1, 68 metri înălţime, Simona Halep este cea mai scundă jucătoare din top 8 WTA, în care media este de 1,77 metri. De aceea, deţinătoarea trofeului de la Roland Garros are nevoie de o condiţie fizică perfectă - statisticile arată că aleargă cu 5-7 km mai mult decât adversarele sale pe zgură. Surprinzător, alergarea nu este deloc pe placul ei.

"Dacă fug mai mult de 40-45 de minute, o iau razna, trebuie să stea cineva cu mine, să mă ţină de vorbă. E clar, nu voi putea participa niciodată la un maraton precum Amelie Mauresmo," a recunoscut amuzată Simona. 

Picioarele lui Gică Hagi

Simona poate juca schimburi lungi, de 30-40 de mingi, fără să-şi piardă suflul, după câteva secunde de recuperare este lucidă şi gata să aplice ce strategie doreşte, a declarat antrenorul ei, Daniel Dobre. 

"E adevărat, prefer schimburile lungi, se potrivesc cu stilul meu. La Melbourne anul trecut, contra lui Angelique Kerber, am avut un schimb de cel puţin 25 de lovituri, iar jocul meu a crescut cu fiecare minge", a explicat Simona. 

Nu doar rezistenţa de fier este una din calităţile Simonei, ci şi viteza. Din nou, statisticile indică faptul că românca are cea mai mare viteză din circuit, 23, 04 km/h, urmată de Carla Suarez Navarro, cu 22, 48 km/h. Spre comparaţie, Novak Djokovic atinge 36,02 km/h, în timp ce Usain Bolt ajunge la 44,7 km/h. Mai mult, Simona nu-şi pierde viteza la schimburile lungi şi de aceea musculatura sa este dezvoltată. Simona a dezvăluit că nu-i place să lucreze cu greutăţi, ci face sărituri ca boxerii.  

"Am o constituţie robustă, am picioarele puternice ca tatăl meu, Stere, care a jucat fotbal. Semăn foarte mult şi cu Gheorghe Hagi, sunt mică de statură, dar cu picioare puternice. Iar Hagi dădea totul pe teren," a spus Simona, care a purtat chiar un tricou al decarului Ianis Hagi la Paris.    

Ziariştii de la LEquipe, citaţi de digisport.ro, au mai scris despre spiritul de luptă al Simonei, despre însemnătatea cuceririi primului său titlu de grand slam, la Roland Garros, şi despre cum îţi petrece timpul liber fostul număr 1 WTA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite