Simona Halep, de partea dureroasă a celei mai mari surprize a sezonului! WTA a publicat topul „şocurilor“ din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a suferit cea mai surprinzătoare înfrângere din 2019 în tenisul feminin, anunţă WTA, publicând topul celor mai mari cinci surprize ale sezonului. Românca a fost destabilizată de o schimbare tactică nebunească propusă de Taylor Townsend, nereuşind să îşi ajusteze jocul suficient de mult pentru a contra cele 106 atacuri la fileu ale americancei.

Duelul din turul doi de la US Open, câştigat de Taylor Townsend cu 2-6, 6-3, 7-6(4) în faţa Simonei Halep a fost desemnat „surpriza anului în WTA“, de către forul guvernator al tenisului feminin.

Intrată în competiţia de la New York cu victoria de la Wimbledon încă foarte proaspătă pe retină, Simona Halep nu şi-a regăsit cel mai bun nivel de la început, trecând cu eforturi şi de primul meci, cu Nicole Gibbs. Românca a dominat însă startul partidei cu Townsend, lansându-se aparent pe culoar pentru o nouă victorie în nota precedentelor şase seturi disputate cu Taylor, în care românca nu cedase mai mult de trei game-uri.

Elementul surpriză a fost însă cheia partidei. Ambiţionată şi motivată să dea o palmă criticilor care au flagelat-o în ultimii ani, în repetate rânduri, din cauza greutăţii corpului său, Townsend, o veritabilă moştenitoare a stilului de joc aplicat ultima dată cu succes de legendara Martina Navratilova, şi-a stabilit o unică misiune: să atace la fileu, atât după serviciu, cât şi la retur. Lovind ca fulgerul, cu 64 de atacuri reuşite din preajma plasei, americanca a reuşit ce şi-a propus, smulgând victoria dramatic, după minge de meci salvată la 5-6 în decisiv, chiar şi în faţa unei adversare care a stat mai bine la final la totalul punctelor câştigate (101-97).

Aceasta a fost singura partidă pierdută de Simona Halep în sezonul 2019 în faţa unei sportive din afara primei sute mondiale.

„Nu cred că Simona Halep a văzut prea des aşa ceva – dacă o fi făcut-o vreodată”, remarca imediat după meci unul dintre analiştii CNN. Tactica serviciu-voleu aparţine, deja, trecutului, erei lui Pete Sampras sau Stefan Edberg. Totuşi, recent, tenisul a avut parte de alte două mari surprize în turneele de Mare Şlem croite exact după acelaşi tipar, cu suta de atacuri la fileu: Dustin Brown (102 ATP) l-a învins în turul doi la Wimbledon 2015 pe Rafael Nadal, cu 71 puncte câştigate din 99 atacuri la fileu, iar un alt german, Mischa Zverev (50 ATP), l-a învins pe Andy Murray în optimile Australian Open 2017 cu 65 de puncte câştigate la fileu, din 119 atacuri la fileu. În fiecare dintre aceste cazuri, jocul agresiv a avut câştig de cauză în faţa unor jucători care excelează în compartimentul defensiv, având o putere de acoperire a terenului fabuloasă.

Cup arată Top 5 cele mai mari surprize din 2019 în tenisul feminin:

  • Taylor Townsend, victorie la Simona Halep, în turul doi la US Open, 2-6, 6-3, 7-6(4)
  • Coco Gauff, victorie la Venus Williams, în primul tur la Wimbledon, 6-4, 6-4
  • Bianca Andreescu, victorie la Angelique Kerber, în finală, la Indian Wells, 6-4, 3-6, 6-4
  • Victoria Azarenka, victorie la Elina Svitolina, la Roma, în turul doi, 4-6, 6-1, 7-5
  • Sofia Kenin, victorie la Ashleigh Barty, în primul tur, la Toronto, 6-7(5), 6-3, 6-4
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite