Simona Halep la Roma: constănţeanca e sub o presiune uriaşă. Ce riscă în cazul unei eliminări rapide şi pe loc poate pica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a minimalizat înfrângerea ei, în turul I la Madrid, însă efectele acestei eliminări o vor pune pe jucătoarea din România sub o presiune uriaşă, la Roma (11-17 mai).

Competiţia din capitala Italiei va fi ultima înainte de French Open (24 mai – 7 iunie).

În funcţie de rezultatele de la Roma, podiumul mondial poate suferi modificări. Dacă Serena Williams are asigurată prima poziţie, indiferent de ce va face până la Roland Garros, în schimb, trei jucătoare se bat pentru locul 2: Simona Halep, Maria Şarapova şi Petra Kvitova.

Românca putea să fi pierdut deja poziţia secundă, însă, spre norocul ei, Şarapova n-a mai ajuns în ultimul act, la Madrid, părăsind competiţia în semifinale. Chiar şi aşa însă, rusoaica s-a apropiat la doar 200 de puncte de Simona, în timp ce Kvitova, câştigătoare la Madrid, e la 445 de puncte în spatele lui Halep.

Astfel, vorbim de distanţe ce pot fi recuperate, relativ uşor, de urmăritoarele Simonei, la Roma. Iată ce au făcut cele trei pretendente la locul 2 WTA, anul trecut, în turneul italian:

*Halep, eliminată în turul III – Are de apărat 105 puncte

*Şarapova, eliminată în turul III – Are de apărat 105 puncte

*Kvitova, eliminată în turul II – Are de apărat 60 de puncte

Poate pica până pe locul 4

Ce înseamnă aceste detalii? Pe scurt, Halep va fi sub o presiune mare, în această săptămână, şi nu-şi mai permite o altă eliminare rapidă, ca la Madrid. Dacă Simona va pierde, iarăşi, în primele tururi, atunci Şarapova şi Kvitova o pot depăşi, în funcţie de ce vor face ele.

Iată două scenarii posibile:

*Halep iese în turul II sau III, iar Şarapova avansează până în semifinale. În acest caz, rusoaica va acumula mai multe puncte în ierarhia mondială faţă de Simona.

*Halep iese în turul II sau III, iar Kvitova joacă finala. Românca va fi depăşită la punctaj de rivala ei din Cehia.

Concluzia: în cel mai bun caz, după Roma, constănţeanca de 23 de ani poate păstra locul 2 WTA, iar în cel mai rău caz poate ajunge pe 4!

Simona, nervoasă şi distantă

Jucătoarea numărul 2 în lume după turneul de la Roma va avea un traseu mai uşor la Roland Garros, acolo unde va evita un posibil duel cu liderul mondial, Serena Williams, până în ultimul act.

Simona ştie şi ea acest lucru şi, probabil, simte presiunea la Roma. Potrivit Digi Sport, jurnalista Angelica Fratini a asistat la o partidă de verificare disputată de Halep şi Hantuchova. Fratini a notat că sportiva din România a dat mai multe semne de nervozitate, deşi, per ansamblu, jocul ei a fost unul bun.

Dolce Sport, postul care va transmite turneul italian în România, a anunţat că organizatorii i-au pus la dispoziţia Simonei un bodyguard, după ce ea a fost ameninţată cu moartea de un descreierat danez. Totodată, sursa citată a preluat un articol apărut în ziarul „Il Messaggero“ în care jurnaliştii italieni au remarcat şi ei crisparea lui Halep.

„Simona nu s-a lăsat distrasă de publicul care a venit s-o urmărească pe teren. După antrenament, s-a dus direct la vestiar, fără să dea măcar autografe puştilor şi fetiţelor care o aclamau zgomotos de pe margine. Un om de securitate a urmărit-o ca o umbră peste tot“, a scris „Il Messaggero“.

Şase români, implicaţi în turneu

Pe lângă Halep, România va mai avea o jucătoare calificată direct pe tabolul principal, la Roma. Vorbim de Irina Begu, care începând de luni va ocupa poziţia a 31-a WTA, cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.

În afară de Halep şi Begu, Alexandra Dulgheru (72 WTA) şi Monica Niculescu (68 WTA) au jucat, duminică, în calificări. Prima a trecut de Tsurenko (Ucraina, 59 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-3, în timp ce Niculescu a pierdut cu Jovanovski (Serbia, 67 WTA), scor 4-6, 7-5, 4-6.

Andreea Mitu (101 WTA) va juca şi în ea în calificări, în timp ce Horia Tecău va fi implicat în proba de dublu, la masculin.


Cum va arăta Top 5 WTA, începând de astăzi
1 Serena Williams 10.157 de puncte
2 Simona Halep 7.115
3 Maria Şarapova 6.915
4 Petra Kvitova 6.670
5 Caroline Wozniacki 4.940

Posibilul traseu al Simonei la Roma
Turul I - Nu joacă
Turul II - Lepchenko (32 WTA) sau Riske (46 WTA)
Turul II -  Muguruza (21 WTA), V. Williams (16 WTA), Pennetta (26 WTA)
Sferturi – Makarova (8 WTA), Kuzneţova (18 WTA), Safarova (14 WTA)
Semifinale – Kvitova (4 WTA), Bouchard (6 WTA)
Finală – S. Williams (1 WTA), Şarapova (3 WTA)

Posibilul traseu al lui Begu la Roma
Turul I – Jucătoare venită din calificări
Turul II – Kerber (11 WTA) sau Cornet (28 WTA)
Turul III – Azarenka (29 WTA), Wozniacki (5 WTA)
Sferturi – Şarapova (3 WTA), Keys (17 WTA)
Semifinale – S. Williams (1 WTA), Ivanovici (7 WTA)
Finală – Halep (2 WTA), Kvitova (4 WTA) 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite