Simona Halep a scăpat de emoţii. A câta favorită este românca la US Open, ultimul Grand Slam al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a încheiat cu bine primele două săptămâni ale celei mai încărcate perioade din acest sezon, în care au avut loc turneele de la Toronto şi Cincinnati şi urmează US Open.

Chiar dacă nu a cucerit nici un titlu la Rogers Cup şi Cincinnati, ea a rămas pe locul 4 în lume, deşi a avut de apărat foarte multe puncte.

Practic, eliminările din sferturile de finală de la Toronto (s-a retras în faţa cehoaicei Marie Bouzkova) şi din optimile de la Cincinnati (a fost învinsă de Madison Keys) nu i-au afectat deloc poziţia în clasamentul mondial, deşi avea de apărat titlul la Rogers Cup şi finala la Cincinnati. Este adevărat, nici urmăritoarele româncei nu au avut o perioadă bună, aşa că Simona a reuşit să rămână pe locul 4 în lume. 

Acest lucru este foarte important, deoarece pe baza clasamentului mondial publicat azi se vor stabili capii de serie  pentru US Open, ultimul turneu de Grand Slam al sezonului. 

Iar asta înseamnă că Halep va fi favorită 4, adică nu se va putea întâlni cu primele două clasate, Naomi Osaka şi Ashleigh Barty, decât în semifinale. De asemenea, e sigură de faptul că nu va juca împotriva cehoaicei Karolina Pliskova decât într-o eventuală finală, cele două urmând să fie pe jumătăţi diferite de tablou. Dacă ar fi ocupat unul dintre locurile 5-8, atunci jucătoarea noastră ar fi întâlnit încă din sferturi una dintre primele patru favorite, ceea ce ar fi făcut ca traseul spre un mult dorit trofeu să fie mult mai dificil.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite