Adversară familiară pentru Halep în cursa pentru o nouă finală la Australian Open: a început turneul cu set pierdut la zero! Care sunt semifinalele feminine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep şi-a aflat adversara din semifinalele Australian Open
Simona Halep şi-a aflat adversara din semifinalele Australian Open

Adversara Simonei Halep din semifinalele Australian Open 2020 va fi Garbine Muguruza. Iberica s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3 în faţa rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, după o oră şi 33 de minute, calificându-se în premieră în careul de aşi la primul turneu de Mare Şlem al anului.

Campioană la Wimbledon şi Roland Garros, la fel ca şi Simona Halep, Garbine Muguruza revine în semifinalele unui Grand Slam pentru prima dată după ediţia 2018 a Openului Francez, acolo unde parcursul său era oprit chiar de către Simona Halep (victorie cu 6-1, 6-4 pentru româncă).

Muguruza are avantaj în meciurile directe cu Simona Halep, 3-2, însă românca s-a impus net în unicul duel din turneele de Mare Şlem, dar pe zgură.

Performanţă nesperată pentru Garbine Muguruza la Australian Open

Calificarea în semifinale părea un vis imposibil pentru Garbine Muguruza la startul turneului. Iberica a fost incertă pentru Australian Open, după ce un virus i-a venit de hac în turneul de la Hobart, înainte de meciul din sferturi. Lucrurile nu arătau promiţător nici prin prisma faptului că, deşi în lunea în care s-a dat start-joc la Australian Open se poziţiona pe locul 32 în clasamentul mondial, Muguruza a ratat lista capilor de serie la Melbourne - situaţie cu care nu se mai întâlnise de la Roland Garros 2014 încoace.

Muguruza a arătat teribil în primele sale minute pe terenurile din complexul de la Melbourne Park: a debutat cu set pierdut la zero în faţa americancei Shelby Rogers, dar şi cu time-out medical, fiindu-i măsurată tensiunnea. Iberica nu a mai cedat apoi decât un singur game în partida inaugurală, impunându-se în cele din urmă 0-6, 6-1, 6-0, într-o oră şi 34 de minute.

 Lucrurile au mers însă din ce în ce mai bine pentru Muguruza, sub îndrumarea Conchitei Martinez: după ce s-a încălzit cu victorii în set decisiv în primele două runde, Garbine a strălucit în turul trei, reuşind prima victorie în faţa unei sportive din Top 5 după aproape doi ani şi jumătate (cu Elina Svitolina), legând apoi victorii în minimum de seturi spre semifinale.

Muguruza, condusă în ambele seturi de favorita 30, în sferturi

 Chiar dacă s-a impus în minimum de seturi, Garbine Muguruza a avut un meci dificil în sferturi.

Rusoaica Pavlyuchenkova, avându-l în lojă acum pe fostul antrenor al ibericei - Sam Sumyk, a reuşit să treacă în faţă de două ori în setul inaugural câştigând pe serviciul adversarei sale, în game-urile trei şi şapte. Nici la 2-1, nici la 4-3 însă Anastasia nu a reuşit să confirme break-ul, Muguruza răspunzând cu re-break. Speculând excelent serviciul doi advers (11puncte câştigate din 12 jucate), fostul număr unu mondial a reuşit al treilea său break în game-ul al 12-lea, încheind setul inaugural în 57 de minute, cu un bilanţ în statistică mai modest decât al rusoaicei (10-12 raportul loviturilor câştigătoare şi 16-17 la greşeli neforţate).

Pavlyuchenkova, sperând la o primă semifinală de Grand Slam a carierei, a deschis cu break setul secund, însă nici de această dată nu a putut construi un avantaj de două game-uri. Fructificând ambele mingi de break avute, în game-urile doi şi şase, Muguruza şi-a croit drum spre un duel cu Simona Halep, îmbunătăţindu-şi cifrele din statistică în faţa unei adversare vădit descurajată de şansele irosite, spaniola terminând setul secund cu 11 lovituri câştigătoare şi doar cinci greşeli neforţate.

Tabloul complet al semifinalelor feminine la Australian Open 2020:

  • Ashleigh Barty (#1) - Sofia Kenin (#14)
  • Simona Halep (#4) - Garbine Muguruza

Garbine Muguruza este singura jucătoare din afara listei capilor de serie calificată în semifinale la Australian Open 2020. Sâmbătă, la Melbourne, va fi încoronată o nouă campioană, niciuna dintre sportivele rămase în cursă neavând până acum în palmares trofeul „Daphne Akhurst Memorial Cup“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite