Simona Halep a trecut în săptămâna a doua la Australian Open fără set pierdut! Victorie lejeră cu Putintseva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a calificat, sâmbătă dimineaţă, în optimi la Australian Open, după o nouă lejeră la Melbourne, 6-1, 6-4, în faţa Yuliei Putintseva (38 WTA). Românca şi-a egalat deja performanţa de anul trecut, făcând pasul pentru a cincea oară în carieră în săptămâna a doua la Grand Slam-ul de început de an.

Halep a dominat autoritar primul set, impunându-se în 28 de minute, fără ca Putintseva să reuşească să îşi apere vreodată serviciul. Românca a arătat din prima că simte bine mingea şi a taxat cu lejeritate lansarea nesigură a adversarei, cu frecvenţă a primei mingii de doar 44%. Apoi, aşa cum s-a întâmplat şi runda precedentă, în meciul cu Harriet Dart (câştigat de Halep cu 6-2, 6-4), setul doi a fost mai competitiv şi mai strâns, însă românca păstrează linia perfectă la Melbourne, fără set pierdut în drumul spre faza optimilor.

Aşa cum se anticipase, Yulia Putintseva a fost o adversară pe placul lui Halep, mai mult decât ar fi fost învinsa sa din turul doi, Danielle Collins, iar lejeritatea exprimării Simonei a fost evidentă. În optimi, Halep va înfrunta învingătoarea partidei dintre favorita 16 - Elise Mertens şi merituoasa americancă de pe locul 600 WTA, CiCi Bellis.

Halep - Putintseva, în turul trei la Australian Open: Simona a câştigat toate game-urile de retur


 Trimisă să servească prima de către Putintseva - câştigătoarea tragerii la sorţi, Halep a deschis meciul cu tură pe lansare adjudecată într-un singur minut, reuşind apoi să puncteze imediat şi la retur, în condiţiile în care adversara sa nu a pus decât o singură dată primul serviciu în teren. Agresivă, Simona a atacat excelent serviciul doi al Yuliei Putintseva, valorificând prima minge de break avută cu retur câştigător expediat perfect pe diagonală, pentru 2-0.

Pentru moment, Putintseva a reuşit să răspundă, mizând pe variaţie pentru a o destabiliza pe campioana de la Wimbledon. Halep a salvat două mingi de break prin servicii bine calculate, însă a treia oportunitate, creată de kazahă printr-un lob inspirat, a fost convertită în re-break de Yulia. Ingeniozitatea a ajutat-o însă doar până aici pe Putintseva, acela având să rămână unicul său game în setul inaugural, pentru că Halep s-a ridicat determinată de pe bancă la capătul primei pauze a meciului, câştigând 8 din 9 puncte pentru un 4-1 liniştitor, pentru ca apoi să păstreze piciorul pe acceleraţie, încheind manşa cu 7 lovituri câştigătoare şi 6 greşeli neforţate.

Halep - Putintseva, în turul trei la Australian Open: set doi competitiv

Putintseva i-a dat o replică mult mai dârză Simonei, crescând treptat nivelul de agresivitate. Românca nu a putut converti niciuna dintre cele trei mingi de break avute în game-ul inaugural, iar prima tură pe serviciu apărată ăn meci i-a dat încredere Yuliei. La 2-2, Halep a câştigat totuşi pe retur, însă nu s-a putut desprinde, fiind bine contrată de pe linia de fund a terenului de jucătoarea din Kazahstan. Halep a rămas însă extrem de calmă şi a trimis-o în corzi pe Putintseva, care şi-a pierdut complet cumpătul când o dublă greşeală i-a pus pe tavă româncei trei mingi consecutive de break. Nervii Yuliei nu au făcut decât s-o motiveze pe Halep, care a luat break-ul care s-a dovedit a fi decisiv.

Halep a închis meciul rămânând concentrată pe serviciu, după o oră şi 18 minute.

Parcursul Simonei Halep în prima săptămână la Australian Open:

  • tur 1: 7-6(5), 6-1 cu Jennifer Brady (SUA)
  • tur 2: 6-2, 6-4 cu Harriet Dart (Marea Britanie)
  • tur 3: 6-1, 6-4 cu Yulia Putintseva (Kazahstan)
  • optimi: cu Elise Mertens (#16)

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Halep, mulţumită după primele trei meciuri de la Australian Open: „Sunt pregătită. Şi foarte, foarte fericită“

Surprizele continuă la Australian Open! Halep a scăpat de cea mai tare adversară de pe jumătatea sa de tablou

Halep a admis: „În trecut, eram obsedată“. Schimbarea majoră care face diferenţa pentru Simona

Simona Halep ar urma să înfrunte în sferturi o jucătoare din afara Top 30! Încă o mare favorită, eliminată după cel mai rapid meci de la Australian Open!

Victorie după 895 de zile a Muguruzei versus Top 5. Halep, „supravieţuitoarea“ jumătăţii a doua de tablou la Australian Open

VIDEO: Cum a încercat Putintseva să o intimideze pe Simona Halep în startul meciului de la Australian Open

„Am avut un vis. Şi mi l-am îndeplinit. Azi a fost perfect“. Cu bine, „Sweet Caroline“: ce lasă în urmă Wozniacki

Australian Open, ziua a 5-a: Federer, patru ore de agonie pe teren! Şocuri pe bandă, premiera Ungariei + primele optimi

Halep a vorbit deschis despre singura frustrare din duelul cu Putintseva: „Ştiam asta despre ea, dar...“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite