Simone Tempestini câştigă la Iaşi şi este campion absolut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina învingătorilor
Maşina învingătorilor

Simone Tempestini şi Sergiu Itu au obţinut o victorie categorică în Cotnari Rally Iaşi şi şi-au asigurat matematic titlul cu o etapă înainte de încheierea Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop.

Cei doi, aflaţi la bordul unui Citroen C3 R5, acelaşi cu care concurează şi în World Rally Championship, au avut doar o singură probă din cele 10 în care nu au fost pe prima poziţie, super speciala de la Râpa Galbenă.

Pe finalul rundei de la Iaşi cei doi nu au mai avut emoţii după ce singurul echipaj care mai rămăsese matematic în lupta pentru titlu, format din Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre, aflat pe 2 atât în clasamentul general, cât şi în cel de etapă, a abandonat în penultima probă.

Podiumul a fost completat de campionul naţional en-titre Bogdan Marişca, al cărui copilot a fost de această dată Karoly Borbely, aceştia pilotând un Ford Fiesta R5, iar pe 3 au sosit Gergo Szabo şi Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo).

După această etapă, a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, în care au câştigat 42 de puncte, Tempestini şi Itu au ajuns să acumuleze 208 puncte în clasamentul general FIA, în timp ce Porcişteanu şi Dobre au 145 de puncte.

Numărul etapelor care vor conta pentru alcătuirea clasamentelor finale individuale ale CNRD 2018 va fi N-1 (6 rezultate) din 7 etape. Se vor aduna cele mai bune 6 rezultate. Rezultat înseamnă, punctele totale adunate la o etapă (puncte din clasamentul general sau clasă, plus puncte bonus pe zile plus puncte power stage (dacă acestea există).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite