Situaţie atipică pentru adversara României din barajul pentru EURO 2020: de ce Islanda nu poate găzdui meciul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a aflat, vineri, că va întâlni Islanda, în ceea ce îi este ultima şansă pentru a se califica la EURO 2020.

UPDATE În ciuda previziunilor, federaţia islandeză a anunţat, prin intermediul site-ului să oficial, că partida de pe 26 martie se va disputa pe arena Laugardalsvöllur, din Reykjavik, stadionul având o capacitate de 15.000 de locuri.

Înaintea de tragerea la sorţi, jurnalistul islandez Sindri Sverrisson dezvăluia pentru „Adevărul“ că Islanda are şanse mici să fie gazda barajului pentru EURO 2020, programat pe 26 martie.

Motivul face referire la condiţiile meteo, din perioada respectivă. Tocmai din această cauză, prima etapă a campionatului intern din Islanda este programată în aprilie, iar ultima în septembrie, restul timpului nefiind prielnic pentru activităţi sportive.

Statistica susţine acest lucru, întrucât din 2010 şi până acum, Islanda are un singur meci jucat acasă, în primele trei luni ale anului. Se întâmpla chiar în 2010, când islandezii evoluau la Kópavogur, pe 21 martie, într-un amical cu Feroe, câştigat cu 2-0. În rest, în primul trimestru al anului, Islanda a jucat la Marbella (Spania), Abu-Dhabi (Emirate), Nanning (China), New Jersey (SUA) şi Doha (Qatar).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite