Situaţie explozivă: Premierul statului Victoria riscă să-şi piardă funcţia din cauza Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Andrews şi-a asumat un pariu riscant
Daniel Andrews şi-a asumat un pariu riscant

Primul Grand Slam al anului a creat o tensiune uriaşă la Melbourne, oraş care a suferit enorm, anul trecut, din cauza unui lockdown de aproape cinci luni!

Pe măsură ce apar tot mai multe cazuri de COVID-19, în rândul participanţilor la Australian Open 2021, şi ies la iveală şi costurile legate de organizarea turneului, localnicii critică tot mai vehement faptul că şefii tenisului şi Guvernul au aprobat desfăşurarea unui astfel de eveniment, la Melbourne, în plină pandemie. 

„Cetăţenii statului Victoria, care au trăit în 2020 ororile cauzate de o carantină prelungită, nu pot înţelege, pur şi simplu, de ce premierul Daniel Andrews şi-a asumat riscul organizării unui astfel de eveniment. E un pariu uriaş pentru Andrews. Dacă Australian Open va fi un succes, el se poate lăuda că Melbourne e un oraş cu adevărat deschis. Dar dacă Australian Open va readuce o transmitere comunitară a virusului şi va cauza un nou lockdown, atunci, aproape sigur, mandatul lui Daniel Andrews, ca premier al statului Victoria, se va încheia. Şi e mai mult decât discutabil faptul că, din cauza restricţiilor, unii australieni nu pot veni în statul Victoria de la alte state, în care numărul cazurilor de COVID-19 se pot număra pe degetele unei mâini, pe când un jucător de tenis a primit permisiunea de a călători aici din Marea Britanie, unde sunt 50.000 de cazuri noi pe zi. În opinia multora, aceasta e o decizie greşită prin care o vedetă din tenis e pusă înaintea unui australian de rând“, e un fragment dintr-un text dur, publicat de jurnalistul Richard Willingham, pentru abc.net.au.

8 februarie e data la care va începe Australian Open, finala masculină fiind programată pentru 21 februarie.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite