Soluţia propusă de Ionuţ Stroe pentru Arenele BNR: „Ar putea fi un mic Roland Garros pentru Bucureşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arenele BNR au rămas doar o amintire pentru tenisul de performanţă
Arenele BNR au rămas doar o amintire pentru tenisul de performanţă

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, îşi doreşte ca statul să răscumpere Arenele BNR, gazda tradiţională a meciurilor de tenis în Bucureşti, pentru ca acestea să reintre în ciruitul sportiv de înaltă performanţă.

Ionuţ Stroe a explicat într-o conferinţă de presă că, în acest moment, arena construită special pentru a găzdui finala Cupei Davis din 1972, dintre România şi Statele Unite, poate redeveni acccesibilă într-un singur scenariu. Tenisul românesc trăieşte un paradox: deşi ultima decadă a adus rezultate notabile la nivel internaţional, prin parcursuri de excepţie reuşite de Simona Halep şi Horia Tecău - care au cucerit titluri de Grand Slam, dar şi printr-o generaţie consistentă de jucătoare ce au adunat săptămâni bune în Top 100 mondial, a fost în continuu regres din punct de vedere al infrastructurii, pierzând după 20 de ani organizarea singurului turneu ATP din portofoliul său.

Ce a declarat Ionuţ Stroe:

* Aş sublinia încă o dată nevoia de a avea pentru Bucureşti un sistem de arene destinate tenisului. Este un sport în care am dovedit, prin performanţe şi prin numărul foarte mare de copii care se află în fază de iniţiere în momentul de faţă, că are viitor. Mai mult, competiţii cu relevanţă internaţională, competiţii majore să poată găzdui şi Bucureştiul.

* Avem potenţial, avem chiar nişte arene abandonate de ani de zile, care ar putea fi un mic Roland Garros al Bucureştiului. Situaţia de la Arenele BNR se poate debloca, din punctul meu de vedere, printr-o discuţie instituţională între guvern, în ansamblul lui, nu neapărat MTS, pentru că nu avem resursele prin care să despăgubim investiţia BNR, şi Banca Naţională.

* Eu nu am avut discuţii cu domnul Isărescu, dar asta este soluţia. Arenele BNR, care sunt nefolosite şi aflate într-un stadiu avansat de degradare, trebuie preluate, răscumpărate. Trebuie preluate de stat, că e vorba de MTS, de Primăria Generală a Capitalei, cineva trebuie să le administreze şi statul trebuie să demareze discuţiile pentru a rezolva această situaţie. Am avut câteva discuţii cu premierul pe această temă şi e un proiect la care ţin foarte mult.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite