Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu, eliminate în primul tur la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu au părăsit repede turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, deţinut de Ion Ţiriac şi dotat cu premii în valoare de 2,8 milioane de dolari. Doar două jucătoare de tenis din România au mai rămas în competiţie.

Cîrstea, locul 27 WTA, a pierdut duminică în faţa favoritei numărul 5 a turneului, Petra Kvitova (Cehia, locul 6 WTA), în trei seturi. 

Deşi a pierdut primul set foarte clar, scor 1-6, Sorana a revenit şi a câştigat actul secund, scor 7-5. Setul al treilea, cel decisiv, a ajuns la tibreak, unde Kvitova s-a impus cu 7-4. Scor final, 1-6, 7-5, 6-7 (4-7), după o partidă întinsă pe două ore şi 37 de minute de joc.  

Într-un alt meci jucat duminică, Monica Niculescu (locul 79 WTA), venită din calificări, a fost învinsă de americanca Sloane Stephens, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, tot în trei seturi, dar mai puţin dramatic, scor 2-6, 6-3, 6-2. 

Pentru prezenţa pe tabloul principal al competiţiei spaniole, Cîrstea şi Niculescu vor primi, fiecare, un cec în valoare de 10.140 de euro.

În turneul de la Madrid mai sunt prezente două românce, Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul şi Irina Begu, recompensată cu un wild-card din partea organizatorilor. 

Ambele joacă luni, tot în primul tur. Halep o va întâlni pe Julia Goerges (Germania, locul 97 WTA), o jucătoare venită din calificări, iar Begu o înfruntă pe Shuai Zhang (China, locul 41 WTA). 

Citeşte şi

România va avea patru reprezentante la turneul WTA de la Madrid. Halep are culoar favorabil până în sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite