Spania, ţara cu peste 26.000 de morţi, ia faţa României: Anunţul făcut privind revenirea la normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Javier Tebas, preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, a făcut demersurile necesare pentru ca meciurile să reînceapă după 20 iunie
Javier Tebas, preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, a făcut demersurile necesare pentru ca meciurile să reînceapă după 20 iunie

În clasamentul mondial al celor mai afectate ţări de coronavirus, Spania ocupă locul 2, după SUA, având peste 256.000 de cazuri confirmate şi un bilanţ îngrozilor al deceselor.

Spania a început deja relaxarea graduală a restricţiilor, ceea ce în România se va întâmpla abia după 15 mai, după 61 de zile de izolare.

„Am stat 52 de zile închişi în casă, dar săptămâna trecută au început să ne permită să ieşim să facem sport. De săptămâna viitoare, se vor deschide magazinele mici, terasele, încet, încet sperăm să ne revenim cu totul. Toate echipele din Spania fac teste în aceste zile şi, în funcţie de rezultate, vor începe pregătirea. Dacă totul decurge cum trebuie şi rezultatele vor fi negative, vor începe pregătirea luni“, a explicat şi fostul selecţioner, Cosmin Contra pentru Digi Sport.

Şi nu doar reluarea pregătirilor se va întâmpla înaintea României! Dacă la noi, deocamdată, nu există o dată aprobată pentru revenirea echipelor pe teren, în vederea meciurilor rămase de disputat, spaniolii ştiu exact când se va întâmpla şi acest lurcru. Detaliile au fost oferite de Javier Aguirre, antrenorul celor de la Leganes, după cum a informat Digi Sport.

„Avem deja o dată de reluare a campionatului! Pe 20 iunie meciurile din La Liga vor reîncepe. Vom încheia campionatul în decurs de cinci săptămâni, până pe 26 iulie. Cele 11 etape rămase de disputat vor fi programate sâmbata, duminica, miercurea şi joia. Am primit notificarea direct de la Ligă, e o veste excelentă. Federaţia ne-a confirmat că va permite cinci schimbări de jucători pe meci, lucru ce pare necesar după o pauză competiţională atât de lung”, a declarat Javier Aguirre.

Decizia reluării campionatului vine în ciuda faptului că, în ultimele două zile, au fost cinci teste pozitive la formaţiile din primele două ligi. Potrivit celor de la RAC1, cei care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 sunt printre jucătorii, antrenorii şi staffului acestor grupări, cinci la număr. Trei teste pozitive sunt la echipe de prima ligă şi două la cluburi din eşalonul secund.

Deocamdată, se ştie cu certitudine că o singură formaţie, Barcelona, n-a avut niciun rezultat pozitiv după efectuarea testelor. 

Cei de la La Liga, campionatul spaniol de fotbal, sunt, deocamdată, mulţumiţi de rezultatele testelor, în condiţiile în care, potrivit estimărilor, se aşteptau la un număr aproximativ de 25-30 de teste pozitive după controalele făcute la nivelul primelor două ligi.

CITEŞTE ŞI:

România, depăşită şi de Bulgaria: Până şi vecinii de sud au luat o decizie care îi sperie pe ai noştri

Barcelona simte, din nou, gustul normalităţii: Premieră după 56 de zile negre

Ungurii dau o lecţie de curaj: Cum vor proceda când cineva se va îmbolnăvi de COVID-19

Nemţii ne dau speranţe: Ce au relevat testele lor împotriva coronavirusului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite