Speak a jucat baschet cu copiii la Sport Arena Streetball, în turneul-record cu 700 de participanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschet

Turneul Sport Arena Streetball cu cel mai mare număr de participanţi din ultimii opt ani s-a încheiat duminică seara cu succesul echipelor CSU Piteşti şi Ştiinţa Bucureşti, la categoriile de elită, Open masculin, respectiv feminin. 700 de jucători au fost prezenţi la eveniment, iar cântăreţul Speak, mare pasionat de baschet, i-a provocat pe cei mai tineri participanţi la un concurs de aruncări.

Cele 175 de echipe înscrise la toate categoriile au jucat aproape 300 de meciuri de baschet 3x3 de-a lungul unui weekend fierbinte şi la propriu şi la figurat. 

CSU Piteşti a reuşit, în premieră în acest sezon, să se impună la Open Masculin şi să intre în posesia cecului în valoare de 1000 de euro. Argeşenii au oprit hegemonia echipei Athletic Constanţa, victorioasă în primele două turnee, pe care au învins-o în semifinale, scor 17-14. 

În finală, Piteşti a trecut de Ştiinţa Bucureşti cu 21-17, iar Szabolcs Santa a fost numit Tissot MVP, cel mai bun jucător al turneului, fiind premiat cu un ceas oferit de către Albini Prassa, importator al mărcii elveţiene în România. La succesul piteştenilor au contribuit din plin şi Cezar Stănescu, Radu Paliciuc şi Vladislav Solopa. 

Baschet

La feminin, titlul de cea mai bună jucătoare i-a revenit Mariei Ferariu, care şi-a condus echipa, Ştiinţa Bucureşti, către cea de-a doua victorie consecutivă la Open Feminin. Maria a revenit în circuitul evenimentelor de baschet 3x3 alături de sora sa, Ana Ferariu, lotul Ştiinţei, echipă ce a terminat turneul neînvinsă, fiind completat de Georgiana Plăviţu şi Teodora Neagu. 

Cantăreţul Speak, mare pasionat de baschet şi vechi prieten al evenimentelor Sport Arena Streetball a fost prezent în weekend pe teren, provocându-i pe cei mai tineri participanţi la un concurs de aruncări libere. Chiar dacă n-a fost câştigător, Speak a fost cel care i-a înmânat campionului premiul, un rucsac oferit de către Nike, partener tehnic al evenimentelor Sport Arena Streetball.

Baschet

Cu toate că uneori căldura a fost insuportabilă, au fost multe meciuri disputate până la ultima picătură de energie iar atmosfera din tribune a mai ridicat cu câteva grade temperatura din aer. 

Cap şi Pajură au câştigat într-o manieră dramatică finala la categoria sub 16 ani masculin. Răzvan Popa a marcat o aruncare decisivă de două puncte, cu o fracţiune de secundă înainte ca arbitrii să pună capăt meciului, pentru scorul final de 15-14. Jucătorii au sărbătorit împreună cu fanii lor bucuria victoriei, terenul fiind cu greu eliberat pentru următorul meci din program. 

Disputele aprinse s-au mutat pentru câteva ore şi pe consolă, în turneul de NBA2K pe care Sport Arena Streetball l-a organizat în parteneriat cu secţia de eSports a CSU ASE Bucureşti.

Baschet

Alexandru Burcea a devenit cel de-al doilea campion al sezonului la Horizon Dunk Contest, fiind premiat cu un Smart TV. În competiţie a fost prezent şi Adi Benţe aka Superman, unul dintre dunkerii legendari ai turneelor Sport Arena Streetball. El i-a încurajat şi i-a asistat la unele încercări pe mai tinerii săi participanţi, mezinul concursului având un an pe vremea când “Superman” debuta, acum 16 ani, într-un concurs de slam-dunk, pe terenurile din Politehnică. 

Atmosfera de festival al sportului a fost completată în cele trei zile de competiţie de muzica non-stop, specifică evenimentelor de baschet 3x3 şi de o zonă de food-court întreţinută de Ice and Roll şi Mizilicuri. Participanţii au avut la dispoziţie, în premieră, un serviciu de fotografii la cerere, putând fi urmărite de un fotograf dedicat de-a lungul unei întregi partide. 

Următorul eveniment din Sport Arena Streetball Tour 2022 are loc între 12 şi 14 august, iar înscrierile încep în data de 8 august, la ora 15.00, pe site-ul oficial, 3la3.ro. Marea finală a sezonului va avea loc între 2 şi 4 septembrie. 

Baschet

Până atunci, Sport Arena Streetball vă aşteaptă şi la trei evenimente din circuitele mondiale de baschet 3x3. Astfel, între 15 şi 17 iulie, la Veranda Mall, va avea loc o etapă din Nations League, competiţie rezervată categoriei sub 23 de ani. Apoi, între 5-10 august, ParkLake Shopping Center va găzdui un adevărat maraton internaţionale de baschet 3x3, cu o etapă de Nations League (5-7 august) şi una din circuitul mondial profesionist feminin, Women’s Series (9-10 august). 

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susţinut de Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federaţia Română de Baschet, Ideal Board Games şi Red Bull iar radio-ul oficial al competiţiei este Kiss FM.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite