Spectacol şi adrenalină: Trei sportivi au învins telescaunul din Parâng la Red Bull Outrun the Lift 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub măreţia Masivului Parâng, cea de-a treia ediţie Red Bull Outrun the Lift şi-a desemnat câştigătorii în weekend.

Dintr-un total de peste 100 de sportivi participanţi, Gyorgy Szabolcs, Viorel Pălici şi Gabriel Bularda au învins ascensiunea ameţitoare a telescaunului staţiunii Parâng, de la cota 1.070 la 1.685, câştigând competiţia Red Bull Outrun the Lift din acest an. 

Confruntarea sportivilor cu telescaunul s-a desfăşurat contratimp, cei mai buni alergători fiind nevoiţi să parcurgă traseul extrem de dificil într-un timp total de sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finiş. Aceasta a fost provocarea montană lansată de Toma Coconea - dublu vicecampion al celei mai dificile competiţii de aventură montană din lume, Red Bull X-Alps. 

„Cea de-a treia ediţie Red Bull Outrun the Lift ne arată că această competiţie e în creştere, vin sportivi din ce în ce mai buni şi mai motivaţi. S-a văzut gradul ridicat al competiţiei, primele 4 locuri fiind extrem de strânse ca punctaj. Pot să zic faptul că întregul top 10 a fost unul extrem de echilibrat. Văd din ce în ce mai mulţi sportivi care vor să bată telescaunul la următoarea ediţie Red Bull Outrun the Lift.”, a declarat Toma Coconea, directorul sportiv al evenimentului.

După ce în anul 2018, la Masculin, Gyorgy Szabolcs Istvan a stabilit recordul competiţiei, ajungând la finiş în 20 de minute şi 26 secunde, anul acesta el şi-a adjudecat marele titlu într-un timp 21 de minute şi 11 secunde. Supremaţia lui Gyorgy vine ca un rezultat al antrenamentelor dedicate pe care acesta le face de-a lungul întregului an. 

Devotamentul său pentru a-şi depăşi limitele l-a purtat şi în acest an spre marea victorie, însă acest lucru s-a materializat la limită, la câteva secunde faţă de locul II. 

„Pentru mine, Red Bull Outrun  the Lift a fost mereu o provocare, mai ales după un sezon aşa lung. Este o cursă intensă, directă, una de totul sau nimic. Cheie este constanţa, mai ales la urcarea prin pădure, unde nu trebuie să-ţi epuizezi toată energia. Cursa este una dintre cele mai frumoase din România, prin conceptul pe care Toma Coconea l-a dezvoltat, povestea din spatele competiţiei este una captivantă, fiind totodată una autentică pentru  alergătorii montani din România.”, a spus Gyorgy Szabolcs Istvan.

Medalia de argint a fost câştigată de Viorel Pălici, care a bătut telescaunul din Parâng în 21 de minute şi 44 de secunde. Competiţia dintre Pălici şi Szabolcs a fost una extrem de intensă, locurile I şi II fiind despărţite de doar 30 de secunde. 

La Feminin, şi în acest an s-a impus Ingrid Mutter, cu un timp de 25 de minute şi 48 de secunde, reuşind să-şi depăşească recordul personal obţinut la ediţia din 2018. Rezultatul i-a asigurat locul I în Red Bull Outrun the Lift şi participarea, împreună cu Gyorgy Szabolcs Istvan, în cadrul legendarei competiţii Red Bull 400, în Austria, considerată cea mai dificilă cursă de 400m din lume, unde cei mai buni sprinteri montani înfruntă traseul abrupt al pistei de sărituri cu schiurile din Bischofshofen. 

„Sunt foarte fericită că am reuşit să câştig pentru a treia oară această competiţie. Mă bucur cel mai mult de faptul că am reuşit să-mi bat timpul de anul trecut cu aproape 1 minute şi 30 de secunde. Ultima parte a traseului este extrem de dificilă, trebuie să tragi tare şi să-ţi dozezi resursele. Ca sfat pentru toţi participanţii ediţiilor viitoare, recomand ca să nu-şi consume toată energia până la ieşirea din pădure, de la pilonul 3. Distracţia de acolo începe.”, a povestit Mutter Ingrid.

Clasament Masculin Red Bull Outrun the Lift:

Locul I: Gyorgy Szabolcs-Istvan | 00:21:11

Locul II: Pălici Viorel | 00:21:44 

Locul III: Bularda Gabriel | 00:23:40

Clasament Feminin Red Bull Outrun the Lift:

Locul I: Mutter Ingrid | 00:25:48

Locul II: Ploşniţă Adriana | 00:29:32

Locul III: Buzgan Crina | 00:30:32

Cea de-a treia ediţie a competiţiei Red Bull Outrun the Lift a strâns la linia de start unii dintre cei mai buni alergători montani din circuitul naţional, rezultatele complete pot fi găsite aici: redbull.ro/outrunthelift.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite