Spectacolul Super Rally se mută pe străzile din Târgu Mureş. Cine sunt favoriţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curse

A doua etapă din Campionatul Naţional de Super Rally se va desfăşura în acest weekend pe circuit stradal în centrul municipiului Târgu Mureş.

Un total de 35 de piloţi s-au înscris la eveniment, printre care câştigătorul rundei inaugurale, Jerome France, dar şi Dani Oţil, învingător la singura etapă din 2020. De asemenea, Mihai Leu va reveni la bordul spectaculosului Ferrari 458 Challenge.

După ediţiile din 2018 şi 2019, caravana Super Rally ajunge din nou pe străzile din Târgu Mureş, aproape 15.000 de cai putere urmând să facă spectacol sâmbătă în competiţia al cărei promotor este chiar Mihai Leu. Nu vor lipsi monoposturi, modele electrice, dar şi maşini care au scris istorie în motorsport de-a lungul timpului.

Runda va beneficia şi de prezenţă internaţională. Pe lângă francezul Jerome France, la bordul unui monopost Formula Renault, şi-au mai anunţat prezenţa italianul Ricardo Tarrabelli (Renault Clio R3) şi bulgarul Evgeni Yankov (Subaru Impreza).

„Este foarte diversificat, iar asta oferă un spectacol suplimentar spectatorilor pentru că vom avea în cursă maşini de toate tipurile, de la Formula Renault şi Ferrari până la Dacia 1300 şi Goodall Locost, dar şi un BMW Mini Electric în deschidere”, a spus Mihai Leu înaintea competiţiei.

Locul secund la ultima etapă organizată la Târgu Mureş, Leu se va duela pentru topul din weekend cu France, Dani Oţil şi Emil Ghinea. „Va fi o luptă strânsă, iar cel care va face cele mai puţine greşeli va câştiga. Fiecare centimetru e important pe un circuit stradal”, a adăugat Leu.

Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, va reveni în calitate de pilot, urmând să piloteze, ca forelighter modelul BMW Mini 100% Electric. În urmă cu doar o lună, la prima etapă de super rally de la Mangalia, vicepreşedintele federaţiei, fostul campion de raliuri Danny Ungur, a concurat la bordul unui spectaculos Mitjet 1300.

Sâmbătă dimineaţă sunt programate recunoaşterile, iar la ora 9:15 vor începe manşele de calificări. Cei mai buni 12 piloţi vor intra în manşa finală, programată să înceapă de la ora 13:00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite