Spectatorii pleacă din Liga I, Gino Iorgulescu rămâne. Şeful LPF nici nu s-a mai sinchisit să-şi facă vreun program

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14.000 de spectatori au asistat la cele şapte meciuri din runda precedentă a Ligii I. Doar apariţia stadionului din Bănie va mai impulsiona puţin atmosfera.

Fotbalul românesc nu trece prin cel mai strălucit moment, partidele din Liga I sunt deseori mediocre, iar dispariţia echipelor de tradiţie cu siguranţă a dăunat spectacolului din tribune. Etapa precedentă a Ligii I, a 14-a,  a strâns doar 14.300 de suporteri în tribune, cu doar 3.000 mai mulţi decât au fost la derbyul Ligii a IV-a dintre Academia Rapid şi FCSB.
Recordul negativ s-a înregistrat la jocul dintre Mediaş şi Viitorul, la care au asistat doar 800 de oameni. 1.600 de oameni s-au uitat din tribune la Dinamo cu Juventus, 1.500 la Sepsi cu Astra, iar meciul dintre Timişoara şi Chiajna a fost urmărit pe viu de numai 1.000 de suflete. Recordul de spectatori al etapei l-a adus jocul dintre Voluntari şi FCSB, care a strâns 3.437 de oameni.
Din punct de vedere al mediei de spectatori la jocurile de acasă, FCSB este lider, aproape 10.000 de spectatori pe meci. O urmează CFR Cluj (7.700), ACS Poli (4.400) şi FC Botoşani (3.500). Cei mai puţini suporteri la partidele de pe teren propriu le au Chiajna (1.200), Astra (1.150) şi Mediaş (1.100).

Craiova va creşte media
Stadionul de la Craiova va fi inaugurat săptămâna viitoare, cu ocazia partidei dintre CSU şi FCSB. La acest joc, primul pe noua arenă Ion Oblemenco, sunt aşteptaţi 30.000 de fani, iar echipa alb-albastră va avea mult de câştigat cu fanii în spate. Mai sunt câteva aspecte de clarificat, printre care şi primirea avizelor ISU, însă în proporţie de 90 la sută toate lucrurile se vor rezolva şi stadionul va fi pregătit de meciul dintre Craiova şi FCSB.
Gino doarme pe el
Dispariţia spectatorilor din tribune nu interesează pe nimeni, nici măcar pe şeful Ligii Profesioniste de Fotbal. Gino Iorgulescu va candida pentru un nou mandat fără niciun program concret şi cu o singură promisiune faţă de cluburi: va aduce mai mulţi bani din drepturile TV. Alegerile pentru şefia LPF au loc luni, 23 octombrie, iar contracandidatul lui Iorgulescu este Sorin Drăgoi, preşedintele lui ACS Poli Timişoara. Acesta a încropit un program de campanie cu multe promisiuni, dar are şanse minime să întrerupă „somnul“ lui Gino Iorgulescu de la şefia LPF. 

Etapa a 15-a
Vineri
Gaz Metan – CSMS Iaşi 18.00
Chiajna – CSU Craiova 20.30
Sâmbătă
Juventus – ACS Sepsi 18.00
Viitorul – CFR Cluj 20.45
Duminică
Astra – FC Voluntari 18.00
FCSB – ACS Poli Timişoara 20.45
Luni
FC Botoşani – Dinamo 20.45
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite