VIDEO Steaua-Viitorul Constanţa 2-5. Speculaţiile de blat s-au confirmat. Naşul Hagi a fost ajutat de finul Becali să scape de la retrogradare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliştii Viitorului au zburdat pe teren în partida cu Steaua de pe stadionul Ghencea FOTO Răzvan Păsărică
Fotbaliştii Viitorului au zburdat pe teren în partida cu Steaua de pe stadionul Ghencea FOTO Răzvan Păsărică

Viitorul Constanţa a câştigat cu un neverosimil 5-2, în deplasare, contra Stelei, în etapa a 32-a din Liga 1, doborând un record incredibil: este prima echipă care câştigă pe terenul noii campioane în actuala ediţie de campionat. Mai mult decât atât, pentru roş-albaştri este cea mai drastică înfrângere suferită acasă în ultimul deceniu.

Înaintea meciului Steaua-Viitorul Constanţa, suspiciunile de blat au făcut înconjurul României. Echipa constănţeană avea mare nevoie de victorie pentru a spera la salvarea de la retrogradare, în timp ce Steaua nu mai avea nicio miză, având acontat titlul de campioană.

În acest context, Laurenţiu Reghecampf a trimis în teren mai multe rezerve la partida cu Viitorul, titlularii fiind deja în vancaţă la ora acestui meci. De partea cealaltă, puştii lui Hagi au intrat pe teren cu cea mai bună garnitură, conştienţi că doar un succes pe Ghencea îi scapă de la retrogradare.

Deşi Steaua nu mai pierduse niciun meci acasă în actualul campionat, inevitabilul s-a produs duminică seara. Viitorul s-a impus cu un categoric 5-2, alimentând şi mai mult zvonurile dinaintea partidei care susţineau că trupa finul Gigi Becali îl va ajuta pe naşul Hagi să scape de la retrogradare. Un alt amănunt care vine să susţină ipoteza de aranjament este faptul că cei aproape 7000 de fani prezenţi pe Ghencea au scandat minute în şir numele patronului Viitorului, Gică Hagi, semn că şi ei au fost consolaţi că această partidă va fi cedată puştilor "Regelui" pentru a evita matineul.

Meciul Steaua-Viitorul Constanţa, blocat la casele de pariuri

Chiţu de la oaspeţi a deschis recitalul de goluri, înscriind în minutul 8 al partidei. Dică a majorat diferenţa în minutul 34 din lovitură de la 11 metri, iar Nikolici a redus din diferenţă tot din penalty în minutul 36. Eroul Viitorului avea să fie Chiţu, care a mai ieşit o dată la rampă în minutul 37 printr-un gol de generic reuşit în urma unui şut de la 25 de metri, care a aterizat în vinclul porţii Stelei. Repriza nebună de pe Ghencea a fost încheiată de Larie, care a dus scorul la un neverosimil 4-1 pentru oaspeţi în minutul 41.

Partea secundă a meciului a adus o zvâcnire de orgoliu din partea gazdelor, care au mai marcat încă un gol prin Rocha în minutul 57, însă constănţenii au pus capăt unui meci de coşmar pentru elevii lui Reghecampf, înscriind pentru 5-2 în minutul 64 prin Nikolov. Scorul final putea fi şi mai drastic dacă Rusu nu ratat încă un penalty în prelungirile partidei.

S-a terminat 5-2 pentru Viitorul, care s-a distanţat la trei puncte de linia retrogradării. Puştii lui Hagi au acumulat 33 de puncte, cu trei mai multe decât Concordia Chiajna aflată pe locul 15.

Steaua: Cojocaru - Râpă, Bratu, Gardoş, Pârvulescu - Prepeliţă, Filip - Iancu, Rocha, M. Costea - Nikolic. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Viitorul: Vâtcă - Bălaşa, Puţanu, Larie, Toşca - Lazăr, Cârstocea - Nikolov, N. Dică, Chiţu - Vl. Rusu. Antrenor: Cătălin Vlad.

Steaua-Viitorul Constanţa 2-5

Au marcat: Nikolici '37 (penalti) şi Rocha '57 / Chiţu '9, '37, Dică '34 (penalti), Larie '41 şi Nikolov '65. 

CITEŞTE ŞI:

* Hagi, declaraţii penibile după blatul cu Steaua: „Dumnezeu ne-a dat acest rezultat. Aceşti copilaşi au muncit să facă bine. Respectaţi-ne“

* Fanii, revoltaţi de meciul urât mirositor la care au asistat: „Hagi, te iubim, dar blatul nu-l suferim“

* „Explozie“ la Steaua după un blat jenant: Reghe şi-a dat, verbal, demisia. Apoi, s-a speriat de reacţia lui Becali şi a revenit în genunchi

* Anamaria Prodan vrea să plece cu tot cu Reghecampf din România: „De ce să-şi bată toată lumea joc de el?“

* Gigi Becali recunoaşte că meciul Steaua-Viitorul n-a fost curat: „Mă bucur pentru naşul meu! Mă temeam că vom egala”

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite