Sport

articolul anterior articolul urmator

Sport în aer liber cu masca pe faţă? Avem răspunsul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

1
20 Oct 2020 06:42:08
Autor: Amir Kiarash

Începând de astăzi, Bucureştiul a trecut în scenariul roşu. Drept urmare, purtarea măştilor peste tot, atât în spaţii închise, cât şi în cele deschise, e obligatorie. Această situaţie a creat o dilemă pentru iubitorii de sport.

La câteva ore după ce au fost anunţate deciziile şi restricţiile Consiliului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, a început să circule o întrebare în mediul online printre iubitorii sportului.
 
Concret, cei care fac antrenamente în aer, fie că vorbim de alergare, ciclism sau alte tipuri de efort, au vrut să ştie dacă, potrivit ultimelor reglementări, masca trebuie folosită şi în timpul efortului. Mai ales că nu s-a făcut o referire directă la această situaţie în anunţul Consiliului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Avem, în schimb, un răspuns ferm în acest sens din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Potrivit OMS, purtarea măştii în timpul efortului nu numai că nu e necesară, dar e chiar contraindicată din punct de vedere medical!
 
„Oamenii n-ar trebui să folosească masca, atunci când fac exerciţii în aer liber, deoarece măştile pot îngreuna respiraţia. Transpiraţia poate face ca masca să devină umedă, ceea ce va îngreuna şi mai mult respiraţia şi va crea un mediu în care bacteriile vor creşte mai uşor. Cea mai importantă măsură sanitară în timpul efortului e menţinerea distanţei fizice faţă de alţi oameni, distanţa minimă fiind de un metru“, sunt precizările făcute de OMS, după cum se poate vedea şi în infografia de mai jos:
 
 
CITEŞTE ŞI:
 
Luptăm cu COVID cu măsuri haotice: „O să ajungem un popor îndobitocit şi obez“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

defu gabi
20.10.2020, 06:58:18

Daca masca e daunatoare in activitati sportive, de ce sunt chinuiti copiii sa faca alergari si efort fizic la orele de sport cu masca pe fata in invatamantul romanesc?!

Modifică Setările