Sportivă româncă depistată cu Cannabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Mediafax | Ana Cristina Purcărin, depistată pozitiv cu cannabis
Mediafax | Ana Cristina Purcărin, depistată pozitiv cu cannabis

Ana Cristina Purcărin, luptătoare de taekwondo, componentă a clubului Instinct București, a fost depistată pozitiv cu cannabis.

Ana Cristina Purcărin, luptătoare de taekwondo, a fost depistată pozitiv cu cannabis, potrivit Realitatea.

Sportiva a fost testată de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) și depistată cu o substanță inclusă în clasa S8 Canabinoide interzisă. Testul a fost efectuat în cadrul Campionatului Național Universitar, ediția a VII-a, desfășurată la finalul lui mai, anul acesta.

„Pe lângă asta, în urma evaluării efectuate în fața comisiei de specialitate ANAD, tânăra a înșiruit o serie de explicații legate de familie. Apoi mai este de consemnat întâlnirea sportivei cu un anturaj suspect de trafic și punerea în circulație cu scopul consumului unor droguri din clasa canaboidelor. Este cu atât mai trist că fumatul deja periodic al țigărilor de cannabis se consumă în incinta Complexului Studențesc Regie, unde Ana este studentă. Victimă a propriilor slăbiciuni, sportiva clubului Instinct, va fi nevoită să suporte consecințele legii și disprețul public cuvenit în cazul unui asemenea comportament„, a declarat Constantin Apostol, președintele Federației Române de Taekwondo.

Părinții fetei nu au nicio vină. Greșeala nu este numai a sportivei, ci și a îndrumătorului ei, antrenorul Bogdan Goci, care a mai avut și alte abateri, a completat Apostol.

În vârstă de 21 de ani, Ana Cristina Purcărin a fost suspendată doi ani din activitate competițională, în urma deciziei Comisiei Federale Antidoping în colaborare cu ANAD. Mai mult decât atât, sportiva e obligată să efectueze teste semestrial, rezultatele fiind luate în evidență.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite