Sportivii fac front comun în cazul morţii lui George Floyd: Mayweather s-a oferit să achite funeraliile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Floyd Mayweather
Floyd Mayweather

Lumea sportului a luat atitudine în cazul morţii lui George Floyd. După ce LeBron James, Lewis Hamilton sau Naomi Osaka şi-au făcut vocile auzite, fostul pugilist Floyd Mayweather s-a oferit să achite costurile înmormântării bărbatului afro-american în vârstă de 46 de ani, ucis de un poliţist alb.

Campion mondial la cinci versiuni, Floyd Mayweather şi-a pus la dispoziţie şi compania care are grijă de interesele sale comerciale pentru a organiza evenimente de comemorare a lui George Floyd în patru oraşe americane, printre care Houston, Minneapolis şi Charlotte, anunţă TMZ.

George Floyd va fi înmormântat în Houston, pe 9 iunie, iar surse din presa americană anunnţă deja că familia victimei ar fi acceptat deja ajutorul lui Mayweather. Derek Chauvin, ofiţerul de poliţie din Minneapolis care l-a imobilizat pe Floyd cu genunchiul pe gât până când bărbatul a decedat, a fost arestat sub acuzaţii de omor prin imprudenţă.

Lumea sportului, unită de tragedie

Cei mai importanţi sportivi de culoare ai momentului au luat atitudine şi au vorbit deschis despre prezenţa rasismului şi în societatea zilei de azi.

Sextuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, i-a criticat pe colegii lui din Marele Circ, albi în marea majoritate, pentru faptul că nu iau atitudine faţă de uciderea lui George Floyd de către poliţişti americani, aspect despre care Adevărul a scris aici.

LeBron James, figură dominantă în NBA, a întrebat pe reţelele de socializare: "De ce nu ne iubeşte America şi pe noi?" Starul lui LA Lakers a distribuit apoi mai multe articole despre acest caz, inclusiv o postare a echipei Liverpool, care arată cum toţi jucătorii au îngenunchiat la centrul terenului, înaintea unui antrenament, în sprijinul iniţiativei #BlackLivesMatter.

Ultima jucătoare de tenis care a reuşit să câştige titluri în turnee de Mare Şlem consecutive, Naomi Osaka, a protestat şi ea. Reprezentanta Japoniei a copilărit şi a crescut, practic, în Statele Unite, având un tată de origine haitiană. Osaka a scris pe Twitter: "doar pentru că nu ţi se întâmplă ţie, nu înseamnă că nu se întâmplă deloc". Naomi a revenit apoi cu un mesaj ironic: "mi se pare amuzant faptul că cei care poartă lanţuri la gât, duduie hip-hop în sălile de gimnastică şi folosesc argoul acum tac mâlc!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite