Sportivii nemulţumiţi de premierile diferenţiate s-au întâlnit cu reprezentanţii Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La întâlnire au participat Mihai Covaliu, Andreea Chiţu, Corina Căprioriu, Tiberiu Dolniceanu, Marian Drăgulescu, respectiv Sorin Chelmu, Secretarul General al Guvernului şi Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Presedintele COSR, Alin Petrache, a participat şi el la întâlnirea la care s-a înercat găsirea unei soluţii echitabile referitoare la premierile acordate campionilor români.

"A fost o întâlnire binevenită pentru că am discutat despre mecanismele si cuantumul acestor premieri si am avut la masa ambele parti implicate: guvernanti si reprezentanti ai sportivilor. Este bine ca s-a inceput cu echipa de handbal. Putem considera aceste premieri drept o baza pentru viitoarele premieri de la Campionatele Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice. Mi se pare normal insa sa fie stabilit clar un cuantum si sa dispara posibilitatea acelor dublari. Toate medaliile sunt la fel de importante pentru sportul romanesc si pentru imaginea noastra in lume", a declarat Petrache.

Presedintele COSR a precizat că, în cadrul întâlnirii, s-au atins şi alte doua subiecte la fel de importante: premierile naţionale şi premierile staffului tehnic.
"Din 2010 s-a renuntat la aceste premieri nationale dar trebuie sa intelegem ca inainte de a fi campion european, mondial sau olimpic sunt campioni in tara noastra. Pe de alta parte, trebuie sa fim echitabili si in ceea ce priveste staffurile tehnice. Pe langa antrenorii principali sau secunzi performantele nu se pot obtine fara aportul medicilor, kinetoterapeutilor, preparatorilor fizici, al analistilor video, al managerilor, etc. Vom cauta si in continuare solutii pentru remedierea acestor anomalii legislative", a mai precizat Alin Petrache.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite