Sportul, coronavirusat: Evenimente anulate şi amânate. Când aflăm soarta Euro 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep va avea tot timpul din lume să se refacă înainte de a reveni pe teren. FOTO: GettyImages
Simona Halep va avea tot timpul din lume să se refacă înainte de a reveni pe teren. FOTO: GettyImages

Turneele de tenis din următoarele săptămâni vor fi anulate, meciurile din Liga Campionilor şi Liga Europa vor fi reprogramate, iar „bomba“ poate veni prin amânarea celor două evenimente majore, Euro 2020 şi Jocurile Olimpice de Vară, pentru anul viitor.

Într-un an extrem de important pentru sportul mondial, epidemia care a lovit planeta dă peste cap întreg calendarul competiţional!

Nebunia a început cu închiderea porţilor la diverse evenimente, însă deja nici măcar această măsură nu mai e considerată suficientă pentru a opri răspândirea epidemiei. Drept urmare, în următoarele săptămâni, vom asista la anularea tot mai multor competiţii şi totul poate culmina cu mutarea Europeanului de fotbal în 2021 şi cu reprogramarea Jocurilor Olimpice din această vară!

Tenisul, pauză între şase şi zece săptămâni

Simona Halep (2 WTA) a intrat pe teren ultima dată la 22 februarie, când a câştigat finala de la Dubai, şi, la ce se întâmplă în lume, nu o vom mai vedea prea curând în acţiune. Turneul de la Indian Wells ar fi trebuit să înceapă de joi cu meciurile din turul I, însă a fost anulat la începutul săptămânii. Şi, potrivit celor de la „The Guardian“, tenisul va lua o pauză între şase şi zece săptămâni! Ceea ce înseamnă că următoarele întreceri vor fi fie anulate în 2020, fie reprogramate pentru ultima parte a sezonului:

*Guadalajara (Mexic) 16 – 21 martie

*Miami Open (SUA) 24 martie – 4 aprilie

*Charleston (SUA) 6 – 12 aprilie

*Bogota (Columbia) 6 – 12 aprilie

*Stuttgart (Germania) 20 – 26 aprilie

*Istanbul (Turcia) 20 – 26 aprilie

*Praga (Cehia) 27 aprilie – 2 mai

*Madrid (Spania) 2 – 9 mai

*Roma (Italia) 11 – 17 mai

Din ultimele informaţii apărute în presa mondială, deocamdată, şefii tenisului sunt încrezători că următoarele două turnee de Grand Slam, French Open (24 mai – 7 iunie) şi Wimbledon (29 iunie – 12 iulie), se pot desfăşura conform programării.

Real în carantină, Liga se opreşte

Spania e ultima ţară europeană în care numărul celor depistaţi cu COVID-19 creşte alarmant. Joi dimineaţă, „Marca“ a venit cu două ştiri care, imediat, au făcut înconjurul planetei. Concret, după ce un juctător de la echipa de baschet a celor de la Real Madrid a fost depistat cu COVID-19 – e vorba despre Trey Thompkins – tot clubul a intrat în carantină, inclusiv cei de la echipa de fotbal. Potrivit sursei citate, antrenamentul pe care îl programase Zinedine Zidane pentru joi dimineaţă a fost anulat, iar fotbaliştii au părăsit cantonamentul. În plus, cei de la „Marca“ au anunţat că, după ultimele evenimente, campionatul spaniol de fotbal se va suspenda şi, drept urmare, meciurile din acest weekend nu se vor mai juca.

Cum Realul e în carantină, iar coronavirus face ravagii în lume, UEFA a trecut la acţiuni. Forul de la Nyon oficializase, încă de miercuri, amânarea confruntărilor Inter – Getafe şi Sevilla – AS Roma din optimile Ligii Europa. Şi, aproape sigur, nici următoarele partide din optimile Ligii Campionilor nu se vor mai juca după următorul program:

17 martie

Manchester City - Real Madrid (2-1 în tur)

Juventus - Lyon (0-1 în tur)

18 martie

Bayern Munchen - Chelsea (3-0 în tur)

Barcelona - Napoli (1-1 în tur)

Rămâne de văzut cum vor fi reprogramate aceste întâlniri, atât din Liga Europa, cât şi din Liga Campionilor, în condiţiile în care calendarul competiţional e extrem de încărcat.

Euro 2020 se joacă în 2021?!

UEFA a precizat, la începutul săptămânii, că Euro 2020 se va disputa, aşa cum era programat, în perioada 12 iunie – 12 iulie, meciul de deschidere urmând să aibă loc la Roma. Doar că, având în vedere situaţia catastrofală din Italia, acest scenariu devine din ce în ce mai puţin probabil. Joi, s-a anunţat că forul continental îşi va anunţa decizia în privinţa Campionatului European într-o conferinţă programată pentru 17 martie. Sunt şanse mari ca turneul final să fie amânat pentru 2021!

Islanda – România, şanse mici să se joace

Iar dacă Euro 2020 se va amâna, aproape sigur, şi barajele de calificare vor fi reprogramate. Ceea ce înseamnă că meciul Islanda – România, care ar trebui să se joace la 26 martie, la Reykjavik, va fi amânat. Oricum, în acest moment, în lotul lărgit anunţat de selecţionerul Mirel Rădoi se află cinci jucători care, aflaţi în zone afectate puternic, nici nu pot face deplasarea în Islanda. Vorbim despre Ionuţ Radu (Parma), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Vasile Mogoş (Cremonese), Romario Benzar (Perugia) şi Ciprian Tătăruşanu (Lyon).

Cristiano Ronaldo e şi el în carantină

Cristiano Ronaldo a plecat din Italia, o ţară lovită puternic de coronavirus, însă, miercuri seară, aflat acasă la Madeira (Portugalia), a primit vestea: colegul său de la Juventus, Daniele Rugani a testat pozitiv pentru COVID-19. Drept urmare, în următoarele 14 zile, şi Cristiano Ronaldo trebuie să stea în carantină, întrucât, înainte de a pleca din Italia, a intrat în contact cu Rugani. „Sunt sigur că aţi citit ştirile, astfel că vreau să vă asigur că mă simt bine. Vă invit pe toţi să respectaţi regulile, pentru că virusul nu iartă pe nimeni! Trebuie să respectăm regulile pentru sănătatea noastră, a celor din jur şi a celor pe care îi iubim. Vreau să le mulţumesc medicilor şi asistentelor care se luptă cu această criză“, a scris Rugani într-o postare pe Instagram. Absenţa lui Ronaldo de la Juventus nu afectează formaţia de la Torino, întrucât campionatul de fotbal a fost deja suspendat în Italia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite